Una nova gelateria inaugurada fa poques setmanes està causant sensació a Barcelona, ja que es tracta de la primera de la seva especialitat no només a la ciutat o a Catalunya, sinó que és pionera a tot l’Estat. A més, és propietat del nebot d’una estrella del futbol mundial, un fet que l’ha fet guanyar encara més renom en les últimes setmanes.
Segons avança ‘Betevé’, es tracta de la gelateria Azah, la primera de tota Espanya especialitzada en la cuina libanesa, i més concretament, en el sabor de tarongina, molt popular en aquest país i de la cultura àrab en general.
El local va obrir fa unes setmanes al número 61 del carrer d’Enric Granados, al bell mig del centre de la ciutat. Situada ben a prop de la Pedrera, la Casa Batlló de la plaça Catalunya, la gelateria compta amb una ubicació privilegiada que ja ha atret centenars de clients a tastar la seva oferta de gelats de tarongina.
De moment, a Google Maps, una de les principals plataformes per consultar la popularitat d’un local, la gelateria Azah té 26 ressenyes i totes elles li han donat 5 estrelles, la màxima puntuació possible. Destaquen l’originalitat dels seus sabors, l’ambient del local, la bona atenció del seu personal i el fet que es tracti d’una gelateria artesanal. Per a alguns, es tracta fins i tot dels “millors gelats de Barcelona”.
Un altre dels seus atractius és el nom d’alguns dels responsables del negoci. El propietari és el xef Hugo Cantona, que és nebot d’un mític futbolista del Manchester United, Éric Cantona, tal com recull ‘Betevé’. Cantona, nascut a Marsella i cuiner en una pizzeria de Lisboa, va arribar a Barcelona per viure amb la seva parella, que és catalana.
Segons ha explicat Cantona al mitjà públic barceloní, una de les principals diferències entre el gelat libanès i la resta és el màstic, una pasta de resina aromàtica i de textura gomosa que està pensada per a ser mastegada, un fet que dona als gelats un toc diferencial.
Entre els sabors més populars hi ha el de tarongina, molt popular a la cultura àrab, però la gelateria Azah també ofereix sabors com ara el de farigola, l’aigua de rosa amb espígol o el gessamí amb alfàbrega. A més, els gelats libanesos acostumen a anar decorats amb una capa de festuc esmicolat, i també se li pot afegir nata muntada amb un suplement de sou.
Segons el cuiner, la comunitat àrab de la ciutat comtal ja l’ha felicitat per la seva proposta, que han qualificat de “molt autèntica”, i animen a la població autòctona i també als visitants de Barcelona a visitar el local i tastar la seva oferta.
Els negocis de productes cannàbics han crescut a la ciutat de Barcelona els últims cinc anys, sobretot per la proliferació…
L’alumnat que aquestes setmanes es prepara per a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) compta amb una nova eina…
L’Ajuntament de Solsona s’ha dotat d’una nova ordenança de convivència ciutadana, que substituirà l’actual, vigent des de fa vint-i-un anys.…
L'afició del Nàstic ha demostrat en multitud d'ocasions que no abandona als seus jugadors i després d'esgotar totes les entrades…
Aquest migdia, un bomber jubilat ha posat en alerta a la localitat de San Fernando a Cadis després d'enfrontar-se a…
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per temps violent per a les comarques de l'Alt Urgell,…
Esta web utiliza cookies.