Vetlla de Pasqua a la Sagrada Família de Barcelona. ACN
Unes 500 persones han celebrat aquest dissabte la vetlla de Pasqua a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Es tracta d’un dels esdeveniments més tradicionals de la litúrgia de la Setmana Santa, on s’encén el ciri pasqual amb el foc nou i es beneeix la nova aigua.
Enguany la celebració ha estat de nou fortament marcada per la pandèmia de la covid-19. Així, els assistents s’han hagut de registrar prèviament per assistir a la missa, presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Totes les persones han mantingut les distàncies de seguretat amb la mascareta posada en tot moment. A l’entrada s’ha distribuït gel hidroalcohòlic i s’ha vigilat que no es formessin aglomeracions.
La pandèmia de coronavirus ha protagonitzat un any més les celebracions religioses, entre elles la vetlla pasqual, que s’ha dut a terme a l’interior de la Sagrada Família amb un aforament reduït. Aquest només podia arribar al 30% del total, però al tractar-se d’un recinte de grans dimensions el topall s’ha situat en 500 persones.
El president delegat de la Junta Consultora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha explicat que la sala pot acollir unes 4.000 persones. “El Procicat va fixar el límit en 500 persones, encara que el 30% d’aquesta sala podrien ser unes 1.200”, ha afegit.
De fet, totes elles s’han hagut d’inscriure prèviament facilitant el seu nom i carnet d’identificació com a mesura de seguretat. Entre les persones assegudes a les diferents localitats hi havia la distància de separació fixada i durant l’acte – que també ha estat majoritàriament estàtic – s’han quedat al seu lloc sense poder-se moure per la sala.
La celebració de la vetlla de Pasqua ha estat sempre una de les més multitudinàries i, malgrat les restriccions, Camps ha subratllat que s’ha omplert el recinte amb aquestes 500 persones tan “dijous, com divendres, com dissabte”. Durant la missa, “després de 24 hores de silenci a l’església”, s’ha entrat el ciri pasqual amb el “foc nou que es fa a la porta”.
La cerimònia ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que ha recordat als creients que “el do de la vida” és “meravellós” durant la seva intervenció. Així mateix els ha assenyalat que a través de “l’oració i l’amor” s’arriba a l’esperança, totalment necessària “enmig de tots els dolors”.
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…
El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…
Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…
Esta web utiliza cookies.