Categories: Barcelona

Un 10% dels ciutadans de la UE està totalment immunitzat

Gairebé un 10% dels ciutadans de la Unió Europea està totalment immunitzat contra la covid-19 i un 26,5% té almenys la primera dosi, segons les darreres dades del Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties (ECDC, segons les seves sigles en anglès).
Pràcticament tots els països del bloc europeu avancen al mateix ritme, excepte Hongria i Malta, que han vacunat amb una dosi més del 40% dels seus habitants. Com la gran majoria d’estats de la UE, Espanya ha posat la primera dosi a més del 27% de la població i un 10% d’aquesta té la pauta completa. Només dos països al club europeu s’estan quedant enrere amb menys del 15% dels ciutadans protegits per una dosi: Bulgària i Letònia.
En general, els socis europeus estan optant per un cert equilibri entre avançar amb la vacunació de la primera dosi i completar la pauta completa. Finlàndia, però, se surt d’aquest esquema i ha prioritzat les primeres injeccions. Així, gairebé un 35% dels finlandesos ja tenen la primera dosi, però només el 3,5% la segona.

La ràpida vacunació a Hongria s’explica per l’ús de dues vacunes que no estan autoritzades per l’Agència Europea del Medicament: l’Sputnik i Sinopharm. Gairebé el 45% dels hongaresos té la primera dosi i almenys un 20% la segona.

La campanya agafa empenta

La vacunació ha agafat velocitat a la UE a l’abril amb l’arribada de més vacunes. En un mes la proporció de vacunats amb una dosi ha augmentat més de 10 punts passant del 15,9% al 26,5%. En canvi, el creixement durant el mes de març va ser d’uns 8 punts respecte al febrer, passant d’un 8,1% a un 15,9%.

L’avanç de la immunització completa és menys pronunciat: ha pujat poc més de tres punts passant del 6,6% al 9,7% a l’abril. És a dir, un augment molt similar al del març.

Fins ara, s’han distribuït a la UE més de 150 milions de vacunes, de les quals se n’han administrat uns 130 milions. En els pròxims dos mesos els proveïdors de vacunes haurien d’accelerar notablement les entregues per assolir els objectius marcats.

Des de Brussel·les calculen que a finals de juny s’haurien d’haver repartit més de 500 milions de dosis per deixar immunitzats més del 60% dels adults. Per tant, les farmacèutiques han de triplicar els enviaments en les pròximes setmanes si volen complir amb el que han promès.

ACN

Missatges recents

Ordino organitza una Fira del Vermut d’alçada a la Cortinada

El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…

7 hores fa

Catalunya viu una diada de Sant Jordi amb previsió de vendre 7 milions de roses

Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…

7 hores fa

Una baralla deixa un ferit greu per apunyalament a Sabadell

Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…

7 hores fa

Sant Jordi 2025 a Solsona: Una trentena de parades als carrers

La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…

7 hores fa

Lleida tanca els accessos a la canalització del riu pel marge dret després d’una fuita d’aigua al pantà de Rialb

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…

8 hores fa

Sant Jordi 2025 a Viladecans: Autors i autores locals, els protagonistes

Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.