Arrenca la manifestació LGBTI de Barcelona sota el lema ‘Unim els colors de totes les lluites’

"Cap col·lectiu es pot quedar enrere", ha assegurat un membre de l'associació Sin Vergüenza

Imatge de la manifestació. EUROPA PRESS

Centenars de persones s’han concentrat aquest diumenge a la tarda en la manifestació per l’alliberament LGBTI a Barcelona. Sota el lema ‘Tenim història, tenim futur. Unim els colors de totes les lluites’, la concentració valora la importància d’unir les reivindicacions LGBTI amb les lluites feministes, de classe, antiracistes o per un habitatge digne, entre d’altres. “Cap col·lectiu es pot quedar enrere”, ha assegurat el membre de l’associació Sin Vergüenza, Alfredo Mendoza. La concentració ha sortit de la plaça Universitat i finalitzarà a la plaça de Sant Jaume, on tindrà lloc un acte polític amb parlaments i la lectura d’un manifest.

Mendoza ha explicat que moltes persones LGBTI han viscut el confinament en un “entorn insegur”. Davant aquesta situació, el moviment ha demanat polítiques socials “valentes” en l’àmbit d’habitatge, feina, serveis públics, la renda bàsica, l’ecologisme, l’antiracista i l’autodeterminació.

Els organitzadors s’han desvinculat del ‘Pride! BCN 2020’ perquè consideren que és una festa on organitzacions privades obtenen beneficis arran de la lluita LGBTI però, en canvi, es “desentenen” de les principals reivindicacions del moviment. “No és un orgull, és una vergonya”, ha assegurat la membre de la Crida LGBTI, Daniela Lima Guerra.