Façana del Teatre Tantarantana, en una imatge d'arxiu de l'ACN. Dilluns 14 de juny de 2021 (Horitzontal)
“L’any passat vam plantejar una hipòtesi d’un xarxa d’espais de proximitat”, ha introduït el delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament, Daniel Granados, “i és el moment d’apostar-hi més que mai”. Al marge del programa del festival, les sales comparteixen des de fa un any un abonament conjunt així com altres iniciatives i activitats en xarxa.
Estrenes i repesques
Enguany el Grec torna a programar obres que van quedar pendent d’estrena al festival del 2020 i/o pendent d’estrenar al llarg de la temporada passada, marcada pels mesos de tancament cultural i d’intermitències diverses. És el cas de ‘Una galàxia de luciérnagas’, una producció d’El Maldà que va quedar pendent al festival, i que almenys va poder estrenar a Temporada Alta i ja ha fet diversos bolos per Catalunya. Aquesta és una obra “autoficcional” d’Aina Tur –basada en un assalt armat viscut per l’autora a l’Amèrica Central- en forma de monòleg protagonitzat per Anna Alarcón (recent premi BBVA de Teatre a la millor interpretació).
L’Antic Teatre presenta al seu torn el nou espectacle de la companyia Iniciativa Sexual Femenina (de Cristina Morales, Elisa Keisanen, Élise Moreau) ‘Perpetua felicidá’, i més tard ‘Park Keito’. I Àurea Márquez protagonitzarà l’obra ‘Dona del tercer segona’ a la Sala Atrium, una nova proposta de Teatre Nu, amb text de Víctor Borràs i direcció d’ Ivan Benet.
Algunes de les obres fan una estada breu (de dos o tres dies) al teatre, altres s’allargaran algunes setmanes. És el cas de l’esmentada ‘Una galaxia de luciérnagas’ però també de la ja en marxa ‘L’habitació blanca’, de Josep Maria Miró amb direcció de Lautaro Perotti a la Sala Flyhard (del 10 de juny al 30 de juliol); ‘Soc el vent’, de Jon Fosse amb direcció de Marc Chornet al Teatre Akadèmia (30 de juny a 4 de juliol); o ‘Miseria’, de Queralt Riera amb direcció de Sergi Pompermayer (de l’1 de juliol a l’1 d’agost).
En la llarga llista de propostes presentades aquest dilluns hi ha una majoria d’espectacles que arrelen en “problemàtiques i reptes” del nostre temps (ha remarcat Daniel Granados). A més de les citades, hi ha també el ‘Combat de negre i de gossos’ (de Bernard-Marie Koltès), la història d’un treballador africà mort a mans del seu cap que es presenta al Tantarantana amb direcció de Roberto Romei; o ‘Miseria’, de l’1 de juliol a l’1 d’agost a la Sala Fènix, una crítica a la indiferència social de Queralt Riera que dirigeix Sergi Pompermayer; i també, en clau més humorística però amb esperit crític, l’espectacle ‘Kentucky ha muerto’ a la Sala Versus Glòries. L’obra, de la companyia La Peleona, és una sàtira sobre el món d’avui a partir d’un ou que es nega a néixer en un món de gallines.
L’oli d’oliva torna amb força a les cuines catalanes i espanyoles. Després de dues campanyes marcades per la sequera i…
L'estiu i la calor ja són pràcticament a tocar i tothom es troba en les últimes fases de preparació de…
El consell d'administració de la CASS ha acordat l'entrada en funcionament del sistema de transmissió de dades de vivència de…
El Govern ha aprovat aquest dimecres l'establiment d'un període d'esdeveniments extraordinaris per al servei de Taxi Ordinari Interurbà (TOI) per…
L'Hospitalet suma un any més a la campanya “Let's Clean Up Europe!” (‘netegem Europa’) amb l'acció de neteja popular de…
Fins al 26 de maig restarà oberta la convocatòria de 36 places d’auxiliar de jardineria per poder incorporar el personal…
Esta web utiliza cookies.