Des del col·lectiu de paradistes asseguren que han suggerit diverses alternatives al tancament definitiu, com ara canviar l’oferta de productes o una proposta per mantenir únicament quatre de les onze parades i que en cap es venguin records, i critiquen que el govern municipal no els hagi volgut rebre per negociar. “No sabem què més oferir perquè, com a mínim, hi hagi un diàleg”, ha lamentat Cuenca.
En relació amb la reforma de la Rambla, Cuenca ha explicat que el pla preveu que les activitats que no puguin romandre al passeig després de la remodelació cessin la seva activitat un cop les obres afectin el tram on estan situades, i a ser possible de comú acord amb totes les parts. En aquesta línia el paradista ha suggerit que els deixin mantenir els establiments fins al 2028, quan es preveu que les obres arribin a la zona, i ha apel·lat a aquest “acord comú” per intentar trobar una solució consensuada.
Cuenca també ha criticat que el consistori vulgui “esponjar” la Rambla mentre obre el port als creuers, i ha denunciat que existeixi una “doble vara de mesurar” a l’hora de planificar el futur del passeig. “En el fons l’interès general és l’interès particular d’un grup de comerciants que tenen una junta governada per l’hostaleria, que vol ocupar aquest espai”, ha alertat. “Traient les onze parades d’antics ocellaires no s’acaba el problema del turisme”, ha conclòs.
Per denunciar la situació, la família Cuenca ha recreat la casa de Carl Fredricks i Rusell, de la pel·lícula ‘Up’ de Disney Pixar, col·locant una gran quantitat de globus sobre el sostre d’una de les parades. A més, la família ha recollit 80.000 fimes per protestar contra la decisió del consistori, i pròximament Xavier Cuenca sol·licitarà una reunió amb la síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, per explicar-li la situació i reclamar un acord.
Les antigues ocelleries, en peu de guerra
L’Ajuntament de Barcelona va anunciar el passat mes de gener que iniciaria els tràmits per retirar les antigues ocelleries que es troben al tram alt de La Rambla en un intent d”‘esponjar el passeig, fer-lo més transparent i engrandir-lo”, tal com va explicar el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa. A partir d’aquí, el consistori va anar articulant tots els processos per materialitzar aquests tancaments, una decisió que no va ser ben rebuda pel col·lectiu de paradistes. Un dels moments més polèmics va ser quan l’Ajuntament va comunicar als venedors que les llicències que els havien donat l’any 1971 caducaven al cap de 50 anys, és a dir, el 2021. En aquell moment els comerciants van denunciar que quan es van atorgar les concessions aquestes tenien una durada no definida de 99 anys, i que la decisió de limitar-les a 50 havia estat presa “a posteriori” i en conveniència amb els interessos de l’ajuntament. Ara, els paradistes titllen la decisió d'”unilateral” i critiquen que en cap moment del procés el consistori hagi obert un procés de negociació per trobar solucions.
El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…
Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…
Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…
La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…
Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…
Esta web utiliza cookies.