En total, el 2020 la Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir en 5.715 sinistres amb víctimes a la ciutat, un 38% menys que l’any anterior.
Per tipologia de vehicles, els vehicles lleugers de quatre rodes (turismes, furgonetes i taxis) representen el 45,32% de vehicles implicats en sinistres de trànsit, seguits pels vehicles de dues rodes motoritzats, amb un 37,72% de
vehicles implicats. Per una altra banda, augmenta la presència dels vehicles de mobilitat personal passant del 2,6% al 4,41%.
Causes dels sinistres
D’acord amb el balanç presentat aquest dimecres, pel que fa als conductors, la manca d’atenció continua sent la primera causa directa de sinistres, seguida per no respectar les distàncies i fer un gir indegut o sense precaució. La principal causa directa dels vianants continua sent, com l’any anterior, no respectar els semàfors i creuar per fora del pas de vianants.
En relació a les causes indirectes, la presència de l’alcohol en el sinistres de trànsit n’és la principal, seguit de la calçada en mal estat i l’excés de velocitat.
Durant el 2020, gairebé 5.000 de 30.000 tests d’alcoholèmia van donar positiu, un miler dels quals van derivar en denúncies penals. De 2.600 tests de droga, prop de 1.500 també van ser positius, 6 d’ells penals.
Més infraccions per excés de velocitat
Uns 600.000 vehicles van superar la velocitat marcada, detectats per radars. Són moltes més infraccions per excés de velocitat que les del 2019 (347.173). Segons ha explicat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ho vinculen a un relaxament i excés de confiança per part els conductors aprofitant la baixa mobilitat durant l’estat d’alarma. “En haver-hi menys cotxes, es tendeix a córrer més”, ha afirmat.
La Guàrdia Urbana també va interposar 41 denúncies penals per conducció temerària i de risc i 1.213 per conduir sense disposar del carnet de conduir.
Entre les principals zones de risc amb més sinistres de trànsit es repeteix en diverses ocasions trams i encreuaments del carrer Aragó i la Gran Via de les Corts Catalanes, algunes de les vies més transitades a la ciutat. La Guàrdia Urbana atribueix l’alta accidentalitat a Aragó a diversos factors, entre els quals hi ha el nombre de carrils, la velocitat i la densitat de vehicles.
Barcelona, ciutat 30
Una de les mesures que l’Ajuntament vol seguir implementant el 2021 és el de caminar cap a una ciutat on la velocitat màxima de conducció sigui 30km/h.
Actualment, el 67’7% de les calçades ja tenen aquest límit i hi ha elements físics com ara coixins berlinesos o senyalització. L’objectiu del 2021 és arribar fins al 75% de vies.
Campanya de sensibilització
D’altra banda, el consistori engega un campanya de sensibilització, amb el missatge ‘Això no és accidental’, sobre les causes principals dels sinistres de trànsit i les seves conseqüències a través de vídeos d’imatges reals de sinistres a la ciutat. No s’inclouen vídeos d’accidents amb víctimes mortals.
L’objectiu de la campanya, afirmen, és sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències negatives i greus que tenen les infraccions i distraccions, tant per part de vianants com de conductors.
Tràgic accident laboral el que ahir diumenge es va cobrar la vida d'un home al municipi d'Arico, al sud de…
Ordino ha tancat aquest diumenge la Fira del bestiar amb els darrers actes del cap de setmana i amb un…
Onze persones han resultat ferides, set d'elles menors d'edat, després de xocar un turisme i una furgoneta a la sortida…
El Govern de Catalunya té previst aprovar aquest dimarts un acord que permetrà a la Generalitat tornar a endeutar-se amb…
Aquest diumenge al vespre, un tràgic accident s'ha costat la vida d'una nena de vuit anys, al barri de les…
Deltebre ha estrenat aquest dissabte al matí L’Arrossera, el nou equipament municipal rehabilitat com a centre de creació, talent i…
Esta web utiliza cookies.