Des de demà dilluns dia 12 de maig i fins el proper dissabte 17 de maig a les 20.00 hores, els veïns i les veïnes empadronades a Barcelona poden votar els projectes dels pressupostos de participació. La ciutadania podrà escollir entre un total de 239 projectes, ja que finalment dos projectes més del districte de l’Eixample han estat inclosos en la fase de votació després d’acabar d’ajustar tècnicament la concreció de les propostes finals, amb els seus promotors.
Es tracta per una banda de la proposta “Recuperem els Xamfrans”, a la Nova Esquerra de l’Eixample, un projecte que planteja aplicar el model de xamfrans amb angle de 90% subjectes a criteris tècnics de seguretat, amb ampliació de voreres a la cruïlla del carrer de Mallorca amb el carrer del Comte Borrell, als quatre xamfrans recuperant els vianants. Aquesta intervenció permetria desplaçar el pas de vianants amb els semàfors cap al centre de l’encreuament per permetre caminar en línia recte, ubicar mobiliari urbà i estudiar un increment del verd.
Per altra banda, el projecte darrer que s’ha incorporat a la fase de votació és “Millora de l’entorn de l’Escola Ferran Sunyer”, al barri de Sant Antoni: per tal de fer l’entorn escolar més segur es proposa l’ampliació de la vorera del carrer Viladomat a tipus tota la façana del centre cívic Cotxeres Borrell i l’escola mobilitzada en Ferran, i l’escola Ferran va augmentar la seva posició. jardineres, i reubicar en un altre espai l’estació del bicing.
Tots els projectes finalistes del procés de pressupostos participatius, és a dir, els 239 que han superat les diferents fases de validació tècnica, suport de la ciutadania i concreció, estan publicats a la plataforma dedidim.barcelona per poder procedir a la votació final:
https://www.decidim.barcelona/processes/pressupostos2024/f/6466/budgets
Així doncs, la fase de votació final es farà a través de la plataforma decidim.barcelona. Però a més a més, per facilitar l’accés a la participació de tota la ciutadania, inclosa aquella que té més dificultats per disposar d’internet o necessita suport en competències digitals, s’habilitaran més de 230 punts de suport presencials per donar suport a la votació digital. Els punts de votació presencial poden consultar al següent enllaç:
https://www.decidim.barcelona/processes/pressupostos2024/f/6463/meetings
La ciutadania podrà escollir entre els 239 projectes dels 10 districtes de Barcelona i decidir així el destí de 30 M€ d’euros, que és el total de pressupost destinat a projectes de participació. D’aquesta manera, els pressupostos de participació són l’oportunitat perquè la ciutadania decideix directament sobre algunes de les inversions que duran a terme als barris entre 2025 i 2027.
Poden participar en la votació les persones de 14 anys o més empadronades a la ciutat de Barcelona. Cada persona pot votar els projectes que prefereix del seu districte de residència, i d’un segon districte de la seva elecció.
Per fer la votació s’ha d’accedir a decidir.barcelona i seguir els següents passos:
La persona participant pot votar en un o dos districtes. En cas de votar en dos, un d’ells ha de ser el districte on està empadronada.
Tant en el districte de residència com en el cas del districte escollit com a segona opció, hi ha un topall en l’emissió de vots que és el pressupost disponible de cada districte. Cada districte de la ciutat té un pressupost disponible que va dels 2 als 3,8 milions d’euros en funció del districte. En total sumen 30 milions d’euros, que estan distribuïts de manera equitativa entre els districtes i els barris, seguint criteris com la renda, el nombre d’habitants i la superfície. Per dur a terme la votació cada ciutadà pot seleccionar tants projectes com vulgui (a partir d’un mínim de dos projectes) fins a arribar al màxim de pressupost del districte.
Els 239 que han arribat a la fase de votació són el resultat de la priorització ciutadana que es va dur a terme entre el 10 i el 19 de març. Entre els mesos de març i abril s’han dut a terme reunions de treball amb cadascun dels equips impulsors dels projectes prioritzats per posar en comú els diferents condicionants, i concretar els detalls dels projectes així com el seu import definitiu. De tots els projectes prioritzats, 14 no han passat la fase de concreció per diferents motius:
Entre els projectes finalistes n’hi ha de tot tipus. Destaquen les propostes per millorar equipaments educatius, l’ampliació dels espais per a vianants, la renovació de parcs i jardins, la millora d’equipaments esportius o la reforma d’àrees de joc infantil.
Durant la fase de priorització es van realitzar 10 àgores, una per districte, en els quals 716 infants de 8 a 13 anys van votar i decidir quines propostes – dues per àgora/districte- passaven directament a la votació final. D’aquesta manera, dues propostes de cada districte han passat a aquesta fase de la votació final com a prioritzades pels infants. I d’aquestes, 4 venen de sessions de debat específiques d’infància que es van recollir a l’inici del procés, en concret dues són de Sant Andreu, una de Ciutat Vella i una de Les Corts.
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat, per unanimitat, la proposta de la Comissió de Nomenclàtor d’Espais Públics i…
Després d'exercir durant tota la setmana el seu dret a vot, el veïnat del passatge Vilafranca del barri Falguera va conèixer…
Els Bombers veuen una "evolució favorable" del foc que crema des d'ahir dilluns a Paüls (Baix Ebre) i que ha…
El comú d’Andorra la Vella ha encapçalat un acord extrajudicial que tanca les causes judicials creuades relacionades amb les fissures…
L’Ajuntament de Badalona, a través del Servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), inicia una nova edició del Programa…
L'ordre de confinament que s'havia donat a masies disseminades d'Aguilar de Segarra (Bages) pel foc de Sant Pere Sallavinera (Anoia),…
Esta web utiliza cookies.