Aquest matí s’ha celebrat al centre de congressos d’Andorra la Vella la primera Jornada de Benestar Digital organitzada per Unicef Andorra i Andorra Telecom.
Aquesta primera jornada ha comptat amb la participació d’onze entitats que treballen en l’àmbit de la infància i la joventut al nostre país.
La jornada s’ha obert amb una intervenció del director científic de l’estudi “Impacte de la tecnologia en l’adolescència” i professor de la Universitat de Santiago de Compostela, Antonio Rial Boubeta qui ha destacat en l’estudi d’Andorra l’alta participació, el 70% dels adolescents de totes les escoles del Principat, així com que els resultats de l’estudi realitzat a Andorra estan molt alineats als resultats del realitzat a Espanya.
Seguidament, han intervingut l’Elena Rosell i el Bernat Solanellas, alumnes de segon de batxillerat del col·legi Sant Ermengol, amb qui el professor Rial ha mantingut un diàleg distès copsant l’opinió dels joves sobre l’ús de la tecnologia.
A continuació cada entitat ha pogut presentar a la resta d’assistents, les activitats que està desenvolupant en l’entorn digital. Amb aquestes intervencions ha quedat palès l’esforç que moltes institucions dediquen a promoure aquest benestar digital dels joves i de les seves les famílies. Iniciatives com xerrades, tallers, protocols, concursos, aplicacions, esdeveniments, són alguns dels exemples que s’han compartit en la Jornada d’avui i que ha permès conèixer com s’està abordant el benestar digital des d’àmbits com l’escolar, institucional, esportiu, empresarial i social. Per a bona part dels assistents ha estat interessant conèixer dues iniciatives digitals en el camp dels eSports que s’estan desenvolupant a Andorra i que des de l’inici han vetllat per una bona salut digital pels joves que en formen part.
La jornada ha conclòs amb un treball en equip per identificar quines àrees serien les prioritàries i sobre les que s’hauria de treballar més intensament, i quins objectius poden ser compartits per les diferents entitats.
Entre les conclusions del treball en equip destaquen la necessitat de treballar més intensament l’educació emocional dels infants. L’Elena Rossell, alumna de batxillerat, ha afirmat que “cal que els joves tinguin un criteri propi sobre el qual està bé i el que no”. Una altra de les conclusions que s’han presentat ha estat la importància d’incentivar als joves a trobar un equilibri entre el temps dedicat a les pantalles i altres activitats d’oci, així com comptar més amb la seva participació en les iniciatives de l’ús responsable de les pantalles. Donar més suport als progenitors, capacitant-los a través de més recursos i eines per garantir a l’entorn familiar uns hàbits saludables i segurs, també ha estat una de les conclusions del treball en equip desenvolupat.
Unicef Andorra i Andorra Telecom agraeixen a les entitats participants: el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el ministeri d’Afers Socials, Igualtat i Joventut, Andorra Recerca i Innovació, el Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra, les associacions de mares i pares d’alumnes de l’escola andorrana i de la Sagrada Família, alumnes de batxillerat de l’escola Sant Ermengol, l’Agència Nacional de Ciberseguretat, la Policia, l’àrea de justícia juvenil, el Futbol Club Andorra, l’Automòbil Club Andorra , el seu compromís per avançar en el benestar digital d’Andorra.
Un accident entre diversos vehicles a Santa Susanna ha obligat a tallar la C-32 en sentit Barcelona, segons informa el…
Els Mossos d'Esquadra van desmantellar ahir dimecres una plantació de marihuana ubicada en uns edificis d'un antic molí de Bellvís…
El seguici del Marraco va desfilar ahir a la tarda pels carrers del centre de la ciutat, anunciant l’arribada de…
Les missions simulades a Mart en una estació experimental al desert de Utah (Estats Units) seran presents al Mercat de…
La Paeria de Lleida està enllestint les obres de millora del clavegueram als carrers Gran i Grealó de Llívia, orientades…
L'Ajuntament de Tremp presenta la tercera edició de Tribulossi, el Festival Poètic de les Arts , que tindrà lloc del 23 al…
Esta web utiliza cookies.