Seu central de Crèdit Andorrà. EDUARD COMELLAS
La Fundació Crèdit Andorrà organitza la conferència «’Bullying’ i ‘ciberbullying’: falses sortides que requereixen respostes adultes i col·lectives». Aquesta sessió, emmarcada en el programa ‘La salut al dia’, anirà a càrrec del psicoanalista i psicòleg clínic José Ramón Ubieto, i tindrà lloc el 4 de maig, a les 18.30 h, a l’edifici Crèdit Centre. Inscripció prèvia obligatòria al 88 88 88.
En la conferència es parlarà de com la violència és present a l’escola com ho és en altres àmbits: família, carrer, esdeveniments esportius, així com de la importància d’entendre la lògica d’aquests fenòmens, fixar-se en els detalls de cada cas i captar-ne la particularitat per poder actuar de manera pertinent.
Ubieto és psicòleg clínic, membre de l’Associació Mundial de Psicoanàlisi i de l’Escola Lacaniana de Psicoanàlisi. També és professor de la Universitat Oberta de Catalunya i professor col·laborador de la Universitat de Barcelona.
Col·labora habitualment amb mitjans de comunicació com La Vanguardia i The Conversation i ha publicat en diverses revistes internacionals. Ha publicat llibres sobre educació i salut mental en infants i adolescents, i és coautor de vàries publicacions sobre psicoanàlisi i temes d’educació infantil i juvenil.
Durant l’acte es presentarà la nova ‘Guia preventiva sobre l’assetjament escolar i el ciberassetjament: Mares, pares, docents i alumnes: el diàleg és possible’, a càrrec de Jordi Royo Isach, psicòleg clínic i director clínic d’Amalgama7.
La redacció de la guia ha anat a càrrec de Jordi Royo i Isach, Montserrat Magrané i Delfin, Isabel Busquets i Rams, Alba de Miguel i Marco i Guillem Royo i Magrané, equip d’Amalgama, atenció terapèutica i educativa per a adolescents, joves i les seves famílies. També ha comptat amb la supervisió de l’equip del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra.
Aquesta guia està pensada per ser útil tant per als alumnes a partir de primària, com per als pares i mares, i per als docents i educadors. El seu objectiu és difondre coneixements bàsics sobre l’assetjament i el ciberassetjament així com sobre les seves conseqüències. També busca contribuir a la sensibilització comunitària respecte de la necessitat de prevenir el maltractament entre iguals i, en cas que es produeixi, detectar-lo al més aviat possible per tal de reconduir-lo i eliminar-lo.
Amb l’edició d’aquesta col·lecció de guies, la Fundació Crèdit Andorrà vol contribuir a disminuir sensiblement futurs adolescents i joves afectats per diversos trastorns, i a fomentar uns valors i unes actituds cíviques i socials preventives.
La iniciativa s’emmarca en el programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà, una línia de treball centrada a oferir informació i formació a les persones afectades per problemàtiques i malalties de gran impacte social i als seus familiars i cuidadors, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida i oferir-los eines per fer front al dia a dia. Conjuntament amb les associacions d’afectats, la Fundació organitza conferències de divulgació general, tallers de formació i material divulgatiu.
Els grups parlamentaris Demòcrata, de Concòrdia, Socialdemòcrata, de Ciutadans Compromesos i Andorra Endavant, i el conseller general no adscrit, Víctor…
Reorientar l'Albereda de Santes Creus cap a usos mediambientals i pedagògics, d'acord amb l'alt valor natural d'aquest espai natural protegit.…
La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, ha visitat Mollet del Vallès aquest 6 de maig amb l’objectiu de…
Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…
La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…
L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…
Esta web utiliza cookies.