Andorra Sostenible proposa sis activitats durant el mes de juliol per dinamitzar l’estiu amb la voluntat i l’objectiu de seguir sensibilitzant la ciutadania en la protecció del medi ambient i la promoció d’hàbits sostenibles.
La primera activitat es durà a terme l’1 de juliol a les 17:30h i consistirà en una sortida guiada al Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa amb l’objectiu de descobrir algunes peculiaritats del parc. Així es podrà conèixer l’origen geològic dels Pirineus, les activitats tradicionals de la zona o la fauna i flora que es poden trobar per aquests indrets de tant valor ecològic i cultural.
El 8 de juliol es realitzarà un taller d’iniciació a l’elaboració de cosmètics naturals. Tindrà lloc a La Capsa, Espais de creació d’Ordino a les 16:00h. Els participants aprendran a realitzar el seu propi sabó i crema hidratant amb ingredients naturals.
Dins el marc del Festival de la Flora del Pirineu, el 15 de juliol a les 17:30h s’impartirà el taller ‘Connecta’t amb la biodiversitat’ al Portal de la Vall. Es tracta d’una activitat familiar (nens a partir de 8 anys) i lúdica per conèixer les diferents espècies de flora que podem trobar a Andorra.
El 17 de juliol, el fotògraf Esteve Argelich, impartirà un taller de fotografia nocturna. S’iniciarà a les 22:00h a la zona de les ‘Estructures autogeneradores’ del Coll d’Ordino – Canillo. Els participants aprendran a les tècniques de fotografia nocturna. Per poder seguir el taller, cal tenir coneixements bàsics en fotografia.
També es proposarà el 22 de juliol una xerrada sota el títol ‘Digues no al malbaratament alimentari!’. Tindrà lloc al centre cultural La Llacuna d’Andorra la Vella a les 17:30h. L’objectiu serà revisar amb els participants els hàbits a l’hora de comprar, conservar i cuinar els aliments; i de compartir consells i bones pràctiques per menjar de forma més sostenible.
La darrera activitat serà el 29 de juliol a les 17:30h i consistirà en una sortida guiada per a descobrir la ramaderia d’Andorra. Desplaçats a les pastures de Setúria a La Massana, els participants podran aprendre quines són les particularitats del model de ramaderia d’Andorra: la ramaderia extensiva i el rol tan essencial que juga en el manteniment de la biodiversitat vegetal, la prevenció de riscos naturals, el paisatge, la identitat cultural del país i la economia de proximitat amb la producció de la carn de qualitat.
Per tal de garantir la màxima seguretat, l’ús de la mascareta serà obligatori i les places seran limitades. Les persones interessades poden fer la seva reserva per correu electrònic a andorrasostenible@andorra.ad o per telèfon al 603 000.
El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…
Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…
Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…
La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…
Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…
Esta web utiliza cookies.