Una dona de Barcelona es gasta 200.000€ en compres a causa d’un tumor

Va arribar a gastar-se 200.000 euros i va demanar diversos préstecs al banc

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un tumor cerebral estava darrere del trastorn de conducta d’una barcelonina de 65 anys que es va gastar tota la fortuna familiar i es va endeutar en compres compulsives que feia en internet a través de l’ordinador i del telèfon mòbil.

Durant dos anys, la dona es va gastar una herència de 200.000 euros en adquirir centenars de parells de sabates, entre altres objectes. Després, quan es va arruïnar, va demanar  crèdits bancaris per a continuar adquirint coses absurdes que anava guardant al seu domicili.

El seu descontrol va arribar al punt en que la dona menjava de les escombraries, no mantenia cap tipus d’higiene i acumulava objectes que recollia del carrer. Els professionals que la van tractar van concloure que tenia un trastorn per acumulació i una addicció a les compres. A causa d’aquests problemes, va haver de fer teràpia.

Els serveis mèdics li van solicitar  una ressonància per a veure què estava passant dins del cervell de la dona. Calia sortir de dubtes. És en aquest moment que li van trobar un tumor. «El que no ens esperàvem era trobar-nos amb semblant tumor, era immens, mesurava gairebé vuit centímetres de diàmetre», recorda el doctor.

El tumor pressionava parts clau del cervell relacionades amb la cognició. Per tant, aquest tumor era el que impulsava a la dona a realitzar totes les compres i ha acumular objectes a casa seva.

Finalment, la pacient es va sotmetre a una operació. Aquesta va ser tot un èxit i en aquests moments es troba bé. Ara es penedeix de la despesa de 200.000 euros, dels prestecs que va demanar i dels disgustos que va provocar a la seva família.