La cursa BBVA CX Bombers convoca 1.800 participants

La cursa ha acabat amb El Jaafari i Luz Moreno com a guanyadors

Imatge cedida

Un any més, i ja en van nou, els carrers de Lleida s’han omplert de corredors amb motiu d’una nova edició de la Cursa BBVA CX Bombers Lleida. La cita ha aplegat 1.800 participants i ha tingut com a guanyadors Abderrahim El Jaafari i Luz Moreno, en una jornada que ha estat una veritable festa esportiva i ciutadana. A aquesta xifra de corredors hi cal afegir els 700 que van prendre part, el dissabte, a les curses infantils que es van celebrar a les pistes d’atletisme de Les Basses.

L’Agrupació Cultural Recreativa Bombers Lleida és al capdavant de la cursa amb el suport de més d’una trentena de patrocinadors privats, a més dels institucionals. Com és habitual, els corredors han pogut optar entre dos distàncies, els 10 i els 5 kilòmetres. A la prova llarga, Abderrahim El Jaafari s’ha imposat en homes amb un crono de 30.43, seguit de Víctor Puyuelo (CA Oroel), segon amb 30.57, i de Marcos Sanza, tercer amb 31.10. En dones, victòria de Luz Moreno (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 40.58, seguida d’Aurèlia Prats (Sícoris), segona amb 42.14, i d’Anna Rocamora, també del Sícoris, tercera amb 43.28.

Pel que fa a la distància curta, Ivan Espílez (AE Ekke) ha estat el millor en l’apartat masculí amb un temps de 15.26, seguit de Roger Estradé (Xafatolls), segon amb 15.31, i d’Ahmed Hfairi (Esports Truga), tercer amb 16.02. En dones, victòria de Mònica Martínez (Clos Pons Thai Runners) amb 19.34, pel davant de Xènia Mourelo (AE Tres Tossals), segona amb 39.59, i de Sandra Borda (Xafatolls), tercera amb 21.00.

La jornada ha comptat amb altres al·licients, com ara el concurs de grups de batucada i percussió, que han animat el trajecte i els espectadors. Quan han acabat les curses, s’han fet sortejos de productes per valor de més de 600 euros.

Pel que fa als recorreguts, la cursa llarga ha sortit des dels Camps Elisis i ha passat per l’avinguda Alacant, Riu Ebre, Doctora Castells, Camí de Picos, Doctor Trueta, Agustins, avinguda Estudi General, pont de la Universitat, Alcalde Areny, avinguda Madrid, avinguda del Segre, Tortosa, Corregidor Escofet, Comtes d’Urgell, Príncep de Viana, Camí de Picos, avinguda Alacant i tornada als Camps Elisis. La distància curta, amb sortida des del mateix punt, passarà per l’avinguda Alacant, Garrigues, Camí de Picos, Agustins, avinguda Estudi General, pont Universitat, Alcalde Areny, Isaac Albéniz, avinguda Madrid, plaça Agelet, pont Vell, Garrigues, Alacant i arribada als Camps Elisis.