La consellera de cultura i Jordi Cuixart visiten Montblanc

Aquest passat diumenge 7 de març, Montblanc va rebre les visites del President d’Òmnium, Jordi Cuixart, la consellera de cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa i el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris.

El President d’Òmnium va inaugurar una exposició de ceràmica, de peces realitzades per ell mateix a la presó de Lledoners. Després de la inauguració de l’exposició al Centre Cultural Sant Jordi, Cuixart, la consellera, regidors del consistori montblanquí i la gestora d’Òmnium van dirigir-se al Museu Arxiu on es troba l’exposició.

Jordi Cuixart va rebre diferents mostres de suport de montblanquins i conquencs durant la seva estada a la vila, com el col·lectiu taca d’oli o socis de l’ANC.

Al museu arxiu, tant la consellera Àngels Ponsa com el president d’òmnium, Jordi Cuixart van signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Montblanc.

Posteriorment, la consellera de cultura va visitar, juntament amb l’alcalde Josep Andreu i altres regidors de l’Ajuntament els palaus del Castlà i els Cervelló. La consellera va aplaudir la redescoberta d’aquests edificis medievals, per tal de posar-los en valor i suposar nou impuls per la vila de Montblanc.

Finalment, la consellera també va visitar l’Arxiu comarcal ubicat a l’antic Hospital de Santa Magdalena, on espai que cal reformular i, més encara, després dels desperfectes que va patir per l’aiguat del 2019.

D’aquesta manera, Montblanc va acollir la visita de dues personalitats del país, per tal de revitalitzar la cultura de Montblanc i del país i mostrar el recolzament a l’amnistia i el dret a l’autodeterminació.