I tu, quin tipus d’inversor ets?

Aquesta tarda, a la Biblioteca Municipal de Tarragona, s’ha presentat una conferència sobre conceptes econòmics i inversió. Els encarregats de fer-ho han estat Xavier Borrell Martí, MBA ESADE i Assessor Tècnic Comercial, i Núria Nogueron, Màster en Instruments i Mercats Financers i Directora de l’Agència de gestió Weplan4you.

El principal tema que s’ha tractat durant la tarda, ha estat el tipus d’inversions que existeixen. Segons el tipus escollit d’entre els tres existents, es pot conèixer ràpidament el perfil de la persona inversora. Aquest pot ser: dinàmic, moderat o conservador.

Seguidament, s’ha raonat sobre quina renta és més convenient per a cadascú. S’han de tenir en compte tres coses per a decidir-ho: la rentabilitat (és a dir, la quantitat que esperes guanyar), el risc (quina probabilitat hi ha en què et tornin els diners i de guanyar el que s’esperava) i l’horitzó temporal (el temps que tardarà en obtenir benefici).

I finalment, l’últim tema que s’ha tractat a la conferència, ha estat el dels plans de pensions. S’han destacat les principals diferències entre els plans de pensions o PPA i els plans de jubilació.

Els primers, només es poden rescatar quan passen les contingències que permet la llei, com poden ser la jubilació, la incapacitat professional, l’atur o una malaltia greu.

En canvi, els plans de jubilació, són plans que es poden rescatar en qualsevol moment, en funció de les condicions acordades prèviament.