Detenen un fugitiu buscat per les autoritats italianes per tràfic internacional de cocaïna

L'ordre contra l'arrestat es va emetre el desembre per la importació de 30 quilos de droga el 2020

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un fugitiu buscat per les autoritats italianes com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues, concretament cocaïna, a escala internacional. El desembre passat es va emetre una ordre europea de detenció i entrega contra aquest home per dues importacions de cocaïna fetes el 2020. La primera va ser de 27 quilos i la segona de 3, totes dues de l’estat espanyol a Itàlia. El detingut s’enfronta a una pena de fins a 20 anys de presó a Itàlia, informa la Policia Nacional en un comunicat.

La investigació va començar el 21 de desembre quan la policia va rebre una comunicació per part de l’oficial d’enllaç italià a Barcelona, ​​que sol·licitava la localització i detenció del fugitiu, que estaria residint a la capital catalana amb la seva parella.

La policia va localitzar en un dispositiu a l’Aeroport del Prat la parella del fugitiu, que havia viatjat des de Roma. Després de diverses gestions, els agents van trobar el pròfug i, en un dispositiu de control i vigilància, el van acabar detenint. L’arrestat va passar a disposició del Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència Nacional, tal com procedeix en aquests casos.