La Ciutat del Baix Camp

Els Premis Lladonosa arriben a Reus aquest cap de setmana

Un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina de Tarragona i Lleida participen a la semifinal del diumenge Reus

Reus acull aquest cap de setmana un dels esdeveniments més rellevants que se celebren a tot Catalunya a la recerca dels millors alumnes de cuina i sala del país. L’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus acollirà aquest dissabte, 13 d’abril, la gran final del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’ dels Premis Lladonosa i diumenge, 14 d’abril, la segona semifinal de la quarta edició dels guardons. L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, acompanyada d’altres autoritats, lliurarà aquest dissabte, a partir de les 16 hores, els guardons de la final del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’.

Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i encapçalen un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L’Antic Molí Ulldecona), Ferran Cerro (Reus) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques)

Un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina de Tarragona i Lleida participen a la semifinal del diumenge Reus. Pel que fa a la final del Premi Social, seran nou els aspirants de tot Catalunya, procedents de dos centres de formació. En la categoria de sala es mesuren set joves més arribats d’altres dos escoles.

Tastets a benefici del Centre Social el Roser

Al llarg de les dues jornades, durant el matí (11 a 14 hores) i la tarda (dissabte 17 a 19 hores) el públic assistent podrà fer tastets de diverses elaboracions preparades amb productes de proximitat i la recaptació es bescanviarà per productes alimentaris que després es consumiran al rebost i la cuina del Centre Social el Roser de Reus. També està programat un tast de cerveses San Miguel (dissabte 12 hores), un concurs de tiratge de cerveses (dissabte 17 a 18,15 hores) i una exhibició de cocteleria (dissabte 18,30) amb Royal Bliss.

Homenatge a Josep Lladonosa

L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.

El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l’àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Tags: Reus
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

La motorista morta a l’N-II és una dona de 49 anys i veïna de Pineda de Mar

Una motorista ha mort aquest dissabte a la tarda en un xoc amb un turisme i un camió a l'N-II…

3 hores fa

Mor una persona en l’incendi d’un habitatge al Vallès

Una persona ha mort aquest dissabte en un incendi en un habitatge a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental). Segons…

3 hores fa

VÍDEO | Un cavall mor en caure fulminat durant els Tres Tombs de Sant Antoni

Un cavall ha mort en caure fulminat durant la cavalcada del bicentenari dels Tres Tombs de Sant Antoni, a Barcelona.…

4 hores fa

El Fòrum de la Calçotada de Valls presenta la seva imatge gràfica

Aquest divendres s’ha presentat oficialment la imatge gràfica del Fòrum de la Calçotada, un esdeveniment pioner que neix amb l’objectiu…

4 hores fa

VÍDEO | “Diuen que la gent gran fem nosa, que no servim per a res”

L'Ajuntament de Sabadell ha encetat una campanya de sensibilització per combatre l'edatisme que no està deixant indiferent ningú. Amb el…

4 hores fa

Els radars es fan d’or amb sancions durant l’apagada: La majoria seguien funcionant

L'apagada elèctrica massiva que va deixar tota la península Ibèrica a les fosques durant hores el passat dilluns tindrà també…

5 hores fa

Esta web utiliza cookies.