Les II Jornades per a la Petita Infància organitzades per la Xarxa de la Petita Infància de Cambrils es portaran a terme els propers dies 23 i 24 de maig amb el lema “una ciutat que cuida la petita infància, és una ciutat que construeix futur”. Com a novetat, aquest any la jornada es desenvoluparà en dues jornades. La primera, el 23 d’abril, serà una jornada de caràcter lúdic al Parc del Pinaret adreçada a famílies amb infants de 0 a 3 anys, i la segona, el 24 d’abril, serà una sessió tècnica al Casal de la Gent Gran amb dos tallers formatius per a professionals i famílies.
L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora d’Educació i Infància, Natàlia Pleguezuelos; la regidora de Salut, Igualtat i Inclusió, Gemma Balanyà, i el director de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, Francesc Margalef, han presentat avui aquest projecte, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de representants de diferents serveis que formen part de la xarxa.
L’alcalde de Cambrils ha destacat la suma d’esforços que representa la xarxa i ha recordat que per primera vegada Cambrils compta amb una regidoria que porta explícitament el nom d’Infància. En aquest sentit, la regidora de l’àrea ha explicat que aquesta novetat simbolitza el compromís ferm del nou govern amb els més petits del municipi i les seves famílies. “La infància ha de ser una prioritat perquè les primeres etapes de la vida són fonamentals per construir una societat més justa, inclusiva i saludable”, ha afirmat Natàlia Pleguezuelos.
Per la seva part, la pediatra de l’Hospital Lleuger de Cambrils Lorena Braviz i la tècnica municipal de Petita Infància i Serveis Socials, Marta Llobet, han explicat que la col·laboració comunitària ha permès optimitzar recursos i potenciar serveis, han repassat la programació de les jornades i han convidat a tothom a participar-hi.
En la jornada lúdica i familiar, que tindrà lloc al Parc del Pinaret el divendres 23 de maig de 17:30h a 19:30h, les persones assistents podran gaudir d’activitats i tallers diversos, com un espai sensorial per a nadons, un espai de grans construccions, un espai creatiu i un espai de contes, entre d’altres. També hi haurà la representació del conte “El Pere ha perdut la clau”, a càrrec de les autores, Maria Garriga i Marta Montserrate, així com l’actuació dels Nyanyos Timbalers.
La jornada tècnica per a professionals i famílies, que es portarà a terme al Casal de la Gent Gran el dissabte 24 de maig de 9:30 h a 13:30 h, anirà a càrrec de la psicòloga Sònia Kliass, experta en desenvolupament infantil i especialitzada en Pedagogia Waldorf i Pedagogia Pilker. Durant el matí s’oferiran dos tallers: un d’adreçat a professional i un altre obert a les famílies. L’objectiu serà reflexionar sobre com, des de les institucions i serveis públics i privats, es pot construir una ciutat que cuidi i acompanyi la petita infància i les serves famílies en el procés de criança, tot avançant cap a una ciutat més acollidora i inclusiva.
Per acabar, la regidora d’Educació i Infància, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que “aquesta jornada no només representa un esdeveniment puntual sinó que és l’expressió visible d’una feina molt més profunda i continuada, que involucra molts professionals, serveis i entitats del municipi”
La Xarxa per a la Petita Infància de Cambrils va néixer el setembre del 2024 amb l’objectiu d’impulsar un espai de col·laboració entre els diferents serveis i recursos adreçats a les famílies amb infants de 0 a 3 anys. La seva finalitat principal és connectar esforços i donar visibilitat a totes les iniciatives existents, facilitant l’accés de les famílies a informació i recursos.
Les entitats adherides a la Xarxa són els Departaments de Benestar Social, Educació, Igualtat i Feminisme, Inclusió, Cultura i Salut, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, l’Escola de Música, les llars d’infants Dolors Medina, La Galereta, La Cuca i Vicki, el CDIAP, la Biblioteca Josep Salceda i Castells, el PICI, l’Espai Socioeducatiu Saltirons (Elena Torreblanca) i el SOAF- Servei d’Orientació i Atenció a Famílies (Anna Farré).
Amb la col·laboració de les entitats adherides, a banda de les dues edicions de les jornades, s’ha posat en marxa una programació estable d’activitats obertes a la ciutadania per fomentar el treball en xarxa i la implicació comunitària en l’acompanyament de la petita infància. El calendari inclou conferències, tallers i propostes socioeducatives que es desenvolupen al llarg de tot el curs escolar per donar suport a les famílies en la seva tasca d’educació i criança des de la coresponsabilitat, el respecte i la confiança.
Durant aquest curs ja s’han realitzat 16 xerrades i n’hi ha 3 més de previstes. La propera és una xerrada sobre les conseqüències de l’ús de pantalles impartida per les psicòlogues de Benestar emocional del CAP De Cambrils que s’oferirà el dilluns 5 de maig a les 10h al Centre Cívic Alba. La programació es pot consultar a l’Instagram @xarxapetitainfanciacambrils.
Actualment, la Xarxa conviu amb la Comissió de Petita Infància del Pla Educatiu d’Entorn – Consell Educatiu Municipal, amb funcions diferenciades però complementàries. La Xarxa per la Petita Infància es dedica a difondre informació i organitzar activitats obertes a la ciutadania, amb l’objectiu de fer arribar a les famílies el màxim de recursos i serveis disponibles. En canvi, la Comissió de Petita Infància és un espai de reflexió i treball estratègic on els professionals debaten i consensuen accions per abordar de manera conjunta els reptes i les necessitats de la petita infància a Cambrils.
D’aquesta manera, es vol garantir una actuació coordinada que combini l’acció comunitària amb la planificació estratègica, avançant cap a una ciutat més acollidora, inclusiva i compromesa amb el benestar dels seus infants i famílies.
Cada ciutat té la seva trama urbana i social i la seva diversitat d’actors que poden afrontar plegats, amb lideratge públic, tant les necessitats i problemes compartits, com les solucions col·lectives amb canvis tangibles. Bona part d’aquests problemes i solucions impliquen transformar la ciutat de la mà de l’educació i el joc dins i fora l’escola, als equipaments, entitats i a l’espai públic, per tal de crear més i millors oportunitats educatives i lúdiques, i més ben repartides.
L'Audiència de Girona ha condemnat a 30 anys de presó Jens Schumacher, l'assassí que va matar d'un tret una dona…
L’exsecretari d’Acció Exterior de la Generalitat Gerard Figueras torna a la primera línia de la política municipal de Vilanova i…
La distribució d'ajuts econòmics per a l'educació local respon a les necessitats creixents dels municipis, principalment pel que fa a…
Les companyies elèctriques continuen sense especificar què va fallar en l'apagada elèctrica massiva que dilluns passat va deixar tota la…
Beatriz Molina, de 33 anys, tenia les primeres proves per rebre un tractament de CAR-T a l’Hospital de Sant Pau…
Un cop finalitzada la XXII edició de la Fira Modernista de Terrassa, el proper 11 de maig, s’iniciaran els treballs…
Esta web utiliza cookies.