L’Hospital Sant Joan de Reus, referent mundial en el tractament del dolor crònic infantil

El programa es basa en un servei pioner, en el qual s'utilitzen tècniques que desenvolupa el grup de recerca ALGOS de la URV

L'Hospital Sant Joan de Reus, en una imatge d'arxiu. Foto CEDIDA

El programa d’atenció a nens i nenes amb dolor que ofereix l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona) ha estat inclòs per primera vegada a la llista mundial de programes de dolor pediàtric que elabora el grup de treball en dolor infantil de la International Association for the Study of Pain (IASP).

Aquest servei pioner, que aplica teràpies que desenvolupa el grup de recerca ALGOS de la Universitat Rovira i Virgili és l’únic de la seva categoria a l’Estat espanyol i una de les úniques 7 unitats registrades pel grup de treball de l’IASP a Europa.

Aquest programa gratuït proporciona a pacients d’entre 8 i 18 anys, i a les seves famílies, el tractament i l’ajuda necessàries per afrontar adequadament el problema i millorar la qualitat de vida.

Els estudis indiquen que una de cada tres persones en edat infantil pateix algun problema crònic de dolor. Tanmateix, la falta de recursos i de professionals de salut formats específicament per a detectar aquesta patologia i atendre les demandes de la població, comporta que la majoria de pacients no rebin el tractament que necessiten.