Alt Camp / Conca

Valls acull les Jornades Gastronòmiques del Calçot

Del 16 al 25 de febrer els establiments oferiran plats i productes de la cuina del calçot

Valls celebrarà, del 16 al 25 de febrer, les Jornades Gastronòmiques del Calçot «Memorial Àngel Solé» amb la participació de 25 restaurants i establiments d’alimentació que oferiran plats i productes de la cuina del calçot, en una iniciativa a la que també s’hi han sumat 7 cellers del territori amb els seus vins. L’esdeveniment és una iniciativa de les regidories de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, l’Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona i la Denominació d’Origen Tarragona.

Les Jornades permetran degustar les diferents propostes gastronòmiques de 14 restaurants i 11 establiments d’alimentació, entre forns, carnisseries i xarcuteries que posaran en valor la cuina del calçot. En concret, hi prenen part els restaurants 9K de Valls, Ca l’Àngel, Ca la Ninona, Cítric, El tast de Valls, Incògnit, Km0, L’Ecliss, La Licorera, La Providència, Luga, Planeta Kasteller i Portal 22. A la vegada s’hi han sumat els forns de Ca l’Estevet, Cal Cesc, Cal Manel, DOS18, Paisalut, Pim Pam, així com les carnisseries i xarcuteries de Ca Pons, Ca Santiago, Cati, Maricel, Pere i Griselda, i Queralt. A les Jornades hi participen també 8 cellers de la DO Tarragona que maridaran amb els seus vins les diferents propostes dels restaurants. Així, hi participen la Vinícola de Nulles, Cellers Blanch, Estol Verd, Vinya Janine, Vives Ambròs, De Muller, Vins Petxina i Mas Bella.

Per complementar la temporada de les calçotades 2024, la il·lustradora Berta Artigal ha estat la dissenyadora d’un pitet que es posarà a la venda a l’Oficina de Turisme per 5 euros, però que podran aconseguir també gratuïtament les 100 primeres persones que participin en les Jornades Gastronòmiques del Calçot. Per aconseguir-lo cal fer 5 degustacions en diferents establiments adherits a les Jornades i emplenar la butlleta que els mateixos establiments repartiran i segellaran al fer una degustació o compra del producte o tast inclòs a les jornades. Per obtenir el pitet, caldrà presentar la butlleta emplenada a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3) en horari de 10 a 13.30 hores i de 16.30 a 19 hores de dilluns a dissabte i diumenge de 10 a 14 hores.

Les Jornades, batejades com a «Memorial Àngel Solé», recorden al desaparegut xef vallenc que va impulsar la restauració vallenca i que sempre havia participat activament en aquest esdeveniment. Les jornades recorden així a l’Àngel Solé per la seva trajectòria, el seu compromís amb els productes de la terra, per la recerca de l’excel·lència gastronòmica i alhora per la seva defensa de l’origen vallenc i la qualitat de l’autèntica calçotada de Valls.

Tags: Valls
MinervaPacheco

Missatges recents

Sant Julià de Lòria dona el tret de sortida a la 16a Ruta de la tapa

Sant Julià de Lòria ha donat la benvinguda aquest dimecres a la 16a edició de la Ruta de la tapa,…

2 hores fa

Tarragona acull el VIII Fòrum de Viles Florides

Aquest divendres 9 de maig Tarragona serà la seu del VIII Fòrum de Viles Florides, una trobada de referència per…

2 hores fa

Torna la Festa dels Contes al nucli antic de Calafell

L’Ajuntament de Calafell organitza la segona edició de la Festa dels Contes, que, sota el nom “Vet aquí un gat”,…

2 hores fa

Neix la Comissió Municipal de Festes de Cunit

El passat 5 de maig al vespre, es va celebrar la reunió constitutiva de la Comissió Municipal de Festes de…

2 hores fa

L’Estenedor de Cambrils ofereix 29 activitats per a joves aquest estiu

El programa L’Estenedor del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils per la temporada d’estiu ofereix 29 activitats per a…

2 hores fa

La C-55 canvia per sempre: 23 milions d’euros i 5 anys d’obres fins al 2030

La carretera C-55, coneguda també com a Eix del Cardener, canviarà per sempre en els pròxims anys després d'una inversió…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.