Catalunya

Ja es coneix quin és el Millor Pa de Sant Jordi 2025

El guanyador se l’emporta Barcelona, mentre que el segon lloc arriba des de Tarragona

En apropar-se la festivitat de Sant Jordi, una de les tradicions més esperades pels catalans és la compra del pa de Sant Jordi, un producte artesanal que representa els colors de la senyera. Aquest any, el Forn Bertran de Badalona s’ha alçat com el guanyador del prestigiós concurs organitzat per l’associació Panàtics, convertint-se en l’establiment amb el millor pa de Sant Jordi del 2025.

El Forn Bertran, situat al centre de Badalona, ha destacat per la qualitat i l’artesania del seu pa, elaborat segons una recepta tradicional creada el 1989. La combinació de tres masses –formatge emmental, sobrassada i nous– ofereix una proposta deliciosa que representa els colors de la senyera catalana, fent que aquest pa sigui tant distintiu com emblemàtic.

Els responsables d’aquesta deliciosa creació són Andrés Jarque i Alberto Piedra Martínez, que continuen la tradició del Forn Bertran, obert fa més de trenta anys i que ja compta amb la quarta generació al capdavant. Aquest guardó subratlla el compromís de l’establiment amb l’artesania fornera i la qualitat del producte, en una competició que ha comptat amb un jurat professional que ha valorat aspectes com l’aspecte exterior, la forma, el dibuix de les barres de la senyera, la qualitat dels ingredients i la textura.

El premi al millor pa de Sant Jordi també ofereix una oportunitat especial per als guanyadors, ja que tindran l’honor de portar el seu producte al president de la Generalitat durant la tradicional ofrena del 23 d’abril.

El segon lloc se’n va cap a les Terres de l’Ebre

El segon classificat d’aquest any al concurs del millor pa de Sant Jordi és la Pastisseria Larrosa, situada a Flix. Aquesta pastisseria, que és coneguda per la seva dedicació artesanal, ha aconseguit una destacada segona posició en una competència molt disputada, consolidant-se com una referència de qualitat en l’elaboració d’aquest producte emblemàtic de la diada de Sant Jordi.

El pa de Sant Jordi de la pastisseria, amb una textura suau i un gust equilibrat, s’ha distingit per l’ús de productes de primera qualitat, tot mantenint una estètica que respecta els colors de la senyera catalana.

 Aquest 2025, malgrat no aconseguir el primer lloc, han mostrat una vegada més la seva capacitat de competir amb els millors forners del país i han rebut el reconeixement del jurat per la seva feina ben feta.

Maria Lorenzo

Missatges recents

La Generalitat es marca l’objectiu d’ingressar entre les “50 regions més innovadores d’Europa”

El president de la Generalitat, Salvador Illa, i el president de la Fundació “la Caixa” i president del Patronat del…

5 hores fa

Un bebè de cinc mesos torna amb els seus pares després que Serveis Socials s’ho retirés

Dos pares de Castella-la Manxa han aconseguit recuperar al seu bebè després que Serveis Socials consideres que estava en "risc".…

6 hores fa

La diada de Sant Jordi arriba a la Generalitat amb una jornada de debats i diàlegs

La Generalitat de Catalunya donarà el tret de sortida a la celebració institucional de Sant Jordi el dia 22 d'abril…

6 hores fa

Un conat d’incendi al centre de Tarragona i un cotxe calcinat alerten als Bombers

Aquesta tarda, poc abans de les 20 hores, els Bombers de la Generalitat i la Guàrdia Urbana de Tarragona han…

6 hores fa

Els clients de CaixaBank en alerta per una nova estafa telefònica

Un dels majors problemes de les noves tecnologies són la quantitat d'estafes i pàgines fraudulentes que intenten robar dades i…

7 hores fa

Més d’un miler d’agricultors comencen a rebre les ajudes de la Política Agrària Comuna

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació fa efectiu aquest dijous, 17 d'abril, el pagament de 2.725.244 euros de tres…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.