Catalunya

Controvèrsia pel trànsit de camions a les autopistes catalanes: La FEAT rebutja la criminalització del sector

La federació assenyala que els camions estan obligats a circular per les autopistes a causa de les restriccions de trànsit a diverses carreteres nacionals, com l’N-II, N-240 i N-340

La Federació Empresarial d’Auto-Transports de la Província de Tarragona (FEAT) ha expressat el seu desacord amb les crítiques recents sobre el trànsit de camions a les autopistes AP-7 i AP-2 de Catalunya, davant la creixent polèmica sobre les condicions de circulació d’aquests vehicles pesants. En un comunicat, la FEAT ha manifestat el seu rebuig rotund a la criminalització que, segons consideren, alguns mitjans estan fent del sector del transport de mercaderies.

La federació assenyala que els camions estan obligats a circular per les autopistes a causa de les restriccions de trànsit a diverses carreteres nacionals, com l’N-II, N-240 i N-340, prohibició que va ser establerta abans de la finalització de la concessió i la desaparició dels peatges. En aquest context, la FEAT subratlla que els camions compleixen una funció vital per garantir l’abastament de productes i l’activitat de les empreses, recordant que sense ells l’economia del país es veuria greument afectada.

L’entitat també ha destacat la manca d’inversió en les infraestructures catalanes, la qual cosa ha portat al col·lapse parcial de les xarxes viàries. La FEAT recorda que tant Foment del Treball com PIMEC han denunciat durant anys les conseqüències de la insuficient inversió en les infraestructures necessàries per afrontar la creixent demanda de trànsit.

En el seu comunicat, la FEAT també ha rebutjat les propostes de limitar el trànsit de camions i de substituir-lo pel transport ferroviari. Segons la federació, l’ús del ferrocarril per al transport de mercaderies està en declivi, representant menys del 4% del total del trànsit de mercaderies, la qual cosa fa inviable una substitució immediata del transport per carretera.

Finalment, l’entitat ha defensat que l’augment de l’ús de les autopistes ha contribuït a la disminució de la sinistralitat mortal, tot i l’augment del trànsit. També s’han mostrat indignats amb la idea de reintroduir els peatges a les autopistes, argumentant que els transportistes ja paguen més del 50% del cost del combustible en impostos, i no consideren just que se’ls acusis de “circular gratis”.

La federació ha conclòs el seu missatge exigint respecte pel seu sector, que consideren essencial per a l’abastament i l’activitat productiva de Catalunya i la resta d’Europa.

Maria Lorenzo

Missatges recents

Els Centres Cívics de Reus celebren Sant Jordi amb una setmana plena d’activitats

La Regidoria de Relacions Ciutadanes ha preparat una programació especial a la xarxa de Centres Cívics de la ciutat amb…

10 minuts fa

Amposta realitzarà un estudi de risc de vulnerabilitat entre els majors de 80 anys

Identificar totes aquelles persones majors de vuitanta anys que viuen a Amposta i al Poble Nou del Delta i que…

13 minuts fa

Igualada preveu arribar als 1.500 estudiants universitaris en els propers anys

La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Núria  Montserrat Pulido, ha realitzat aquest dimarts una visita…

25 minuts fa

Vila-seca tornarà a celebrar el Dilluns de Pasqua al Santuari de la Mare de Déu de la Pineda

El proper Dilluns de Pasqua, 21 d’abril, Vila-seca celebrarà el tradicional Aplec al Santuari de la Mare de Déu de…

35 minuts fa

Solsona torna a posar en funcionament les fonts ornamentals del municipi

Des de la setmana passada, la brigada del servei municipal d’aigua de Solsona revisa les sis fonts ornamentals de la ciutat…

42 minuts fa

La Guàrdia Urbana de Tarragona prepara un dispositiu de vigilància pel Dilluns de Pasqua

La Guàrdia Urbana ha preparat un dispositiu de prevenció i vigilància a diferents punts de Tarragona amb motiu de la…

46 minuts fa

Esta web utiliza cookies.