L’Espai Familiar de Vic torna a obrir les portes

Més de 7.000 alumnes han començat el curs en centres d’educació obligatòria del municipi

7.022 alumnes han començat el curs en l’etapa obligatòria a Vic (1.439 alumnes d’infantil, 3.193 alumnes de primària i 2.390 de secundària). Elisabet Franquesa, regidora d’Educació, ha exposat aquest matí en roda de premsa que s’ha iniciat un “nou curs a ple rendiment, fruit de les ganes de tornar-hi a ser, i amb total normalitat“.

És el segon any que es viurà un curs escolar amb pandèmia i tots els centres educatius s’han preparat i adaptat a les noves mesures sanitàries, tant dels departaments de Salut i Educació de la Generalitat, i que s’han treballat conjuntament entres els centres educatius del municipi i l’Ajuntament. Franquesa ha agraït la implicació de la comunitat educativa per fer-ho possible.

Al mateix temps, la regidora d’Educació ha detallat que des de l’Ajuntament s’han contribuït en tot el possible perquè totes les escoles i instituts poguessin començar amb la “màxima normalitat possible”. Per això, durant els mesos d’estiu l’Ajuntament ha efectuat millores per fer front a les necessitats detectades.

Així, s’han pintat tots els centres educatius i s’hi ha col·locat diversos aparcaments per a bicis, s’ha ampliat l’espai a l’escola Bressol Municipal Els Caputxins, s’ha canviat el terra de l’escola bressol de la Serra de Sanferm, a l’escola Dr. Joaquim Salarich s’han remodelat espais per convertir-los en un taller, s’han adequat els banys a l’escola Andersen i a la Sínia s’ha instal·lat una caseta a l’hort, que també s’ha millorat. A més, durant el curs s’iniciaran unes obres de gran envergadura per ampliar l’espai a l’escola Guillem de Mont-rodon.

Està previst que al llarg d’aquest mes de setembre prop de 8.000 alumnes comencin el curs entre l’educació obligatòria i post-obligatòria.

L’Espai Familiar Municipal torna a obrir

Després d’un any i mig d’aturada a causa de la pandèmia, l’Espai familiar municipal “El Remei”, reobre les seves portes. Elisabet Franquesa ha subratllat que es tracta d’un servei social i educatiu per a la petita infància de 0 a 3 anys i que complementa el projecte educatiu de Vic, una ciutat educadora.

Per la seva banda, la directora de l’Espai Familiar, Marta Casellas, ha recordat que es tracta d’un projecte centrat en l’infant i en la seva família amb propostes educatives innovadores, enriquidores, respectuoses, properes i inclusives que s’ajusten a les necessitats actuals ja des d’un inici.  

L’Espai familiar és una oportunitat per créixer junts i en família en un centre pensat per participar-hi amb infants, famílies i professionals a partir del joc, l’experimentació, l’espontaneïtat,  la descoberta, la creativitat, la màgia, la quotidianitat i les relacions socials. 

Serà a partir d’aquest dimecres, dia 15, quan s’obri el període d’inscripció d’un curs que començarà l’1 d’octubre. L’Espai familiar ofereix tres zones diferenciades en horari de matí i tarda:

  • Espai Nadó. Dimarts de 4 de la tarda a dos quarts de 7 de la tarda i, dijous de 10 del matí a 12 del migdia.
  • Espai Caliu. Dimarts de dos quarts de 10 del matí a les 12 de migdia, i dimecres i dijous de 4 de la tarda a dos quarts de 7 de la tarda.
  • Espai de joc lliure. Dimecres de dos quarts de 10 del matí a les 12 de migdia i divendres de 4 de la tarda a dos quarts de 7 de la tarda.

L’espai de joc lliure no requereix inscripció prèvia sinó que és un espai per a famílies de joc positiu sense compromís. Les inscripcions s’han de fer a la regidoria d’Educació (educació@vic.cat) de dimarts a divendres de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia i de 4 a 6 de la tarda.

91,3% d’ocupació a les escoles bressol municipals

Les escoles bressol municipals tenen una oferta de 243 places de les qual 222s (91,3%) ja estan ocupades (82 als Caputxins, 82 a l’Horta Vermella i 79 la a Serra de Sanferm). A hores d’ara, i tenint en compte que la matrícula és viva, queden places a totes les línies de l’escola bressol dels Caputxins i la Serra de Sanferm.

91,1% d’ocupació en els nous cursos per facilitar l’accés al món laboral 

Aquest curs també es posen en marxa nous cursos en l’àmbit professional amb 45 places ofertades (91,1% d’ocupació – 41 places). La regidora d’Educació s’ha mostrat satisfeta de la bona acollida i remarca que l’objectiu és facilitar i generar noves oportunitats perquè el jovent puguin reincorporar-se en el sistema educatiu i accedir al mercat laboral que més els interessi, fomentant la igualtat d’oportunitats.

A dia d’avui, queden dues places vacants en els nous estudis d’auxiliar de Vendes, oficina i atenció al públic; i dues per ser auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica. Pel que fa al curs d’auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques, d’aigua i gas ja no queden places.

L’alumnat interessat pot trucar al 93 886 21 00  o escriure a educacio@vic.cat.

Aquesta formació, que ofereix l’Ajuntament de Vic amb col·laboració del Departament d’Educació, permet que joves que no disposen del graduat puguin accedir, en finalitzar la formació, a un cicle formatiu de grau mitjà, a cursar l’ESO a un centre de formació per adults i a treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.