L’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà diumenge de color blau amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis

Aquest proper diumenge 14 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Diabetis

La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà aquest diumenge al vespre de color blau, des de les 17.45 a les 22.30 h. La il·luminació de color blau de façanes de diversos edificis d’arreu del món és una iniciativa que es realitza amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, el 14 de novembre.

Enguany, el consistori manresà s’hi torna a afegir a petició de l’Associació de Diabètics de la Catalunya Central amb l’objectiu de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia.

La data de celebració d’aquest esdeveniment, instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), commemora l’aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina l’any 1922.

El tema del Dia Mundial de la Diabetis 2021 és “Accés a l’atenció de la diabetis”. Cent anys després del descobriment de la insulina, milions de persones amb diabetis a tot el món no poden accedir a l’atenció que necessiten. Els diabètics requereixen supervisió i suport continus per a controlar la seva afecció i evitar complicacions.

El centenari del descobriment de la insulina presenta una oportunitat única per a aconseguir un canvi significatiu per als més de 460 milions de persones que viuen amb diabetis i els milions més que estan en risc. Unida, la comunitat mundial vinculada al problema de la diabetis té els números, la influència i la determinació per a aconseguir un canvi significatiu.