Detenen el propietari d’una immobiliària de Berga per fer contractes de lloguer falsos a migrants

S'estima que l'arrestat hauria pogut arribar a percebre com a mínim 25.500 euros de forma fraudulenta

Els Mossos d’Esquadra han detingut el propietari d’una immobiliària de Berga com a presumpte autor de diversos delictes de falsificació i afavoriment a la immigració de persones estrangeres. L’home, de 68 anys i veí de Gironella, realitzava contractes de lloguer falsos a persones migrants amb l’objectiu de facilitar-los els tràmits de reagrupament familiar a canvi d’una compensació econòmica. S’estima que l’arrestat hauria pogut arribar a percebre com a mínim 25.500 euros, en concepte de lloguers, i que hauria arribat a tramitar, de forma fraudulenta a Berga, fins a 18 expedients de reagrupament familiar.
La investigació policial va arrencar al mes de maig arran de la denúncia de la propietària d’un pis de Berga. Va explicar als Mossos que no es va poder empadronar en el seu pis, ja que al padró hi constava que vivien altres persones. La policia va obrir una investigació i va esbrinar que la immobiliària que gestionava el pis havia fet un contracte de lloguer fals.

Les gestions dels investigadors van permetre localitzar a Berga fins a 18 expedients de reagrupament familiar, en cadascun dels quals hi constava un contracte de lloguer fals, tots ells emesos per una mateixa immobiliària de Berga. I fins i tot en algun d’ells, factures de llum i aigua també falsificades.

Durant la investigació, els agents van constatar que com a mínim des de l’any 2019, el propietari de la immobiliària de Berga realitzava contractes de lloguer falsos a persones migrants, tot i no residir a la ciutat, amb l’objectiu de facilitar-los els tràmits de reagrupament familiar a canvi d’una compensació econòmica. Estimen que podria haver arribat a percebre com a mínim 25.500 euros, en concepte de lloguers.

Dimarts passat els agents van detenir el propietari de la immobiliària i van escorcollar el negoci. Es van intervenir diversos aparells electrònics com ordinadors, discs durs així com documents en paper.

El detingut va passar l’endemà, dimecres, a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Berga. Se l’acusa de ser el presumpte autor de diversos delictes de falsificació i afavoriment a la immigració de persones estrangeres. La investigació continua oberta i els Mossos no descarten que hi hagi més persones implicades.