Comença la construcció de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable a Calaf

Permetrà eliminar els nitrats del Pou del Molí i del Pou Vell i es preveu que entri en funcionament a finals d'any

Els treballs de construcció de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) a Calaf van començar la setmana passada. L’edifici i els equipaments s’ubicaran a la zona dels dipòsits d’aigua municipal i es preveu que la planta comenci a funcionar a finals d’ant. Les obres van a càrrec de l’empresa Roma Infraestructures i Serveis SAU amb un cost de prop de 642.000 euros. L’Ajuntament de Calaf finançarà la seva construcció amb les subvencions atorgades per l’Agència Catalana de l’Aigua i la diputació de Barcelona que permetran cobrir el global de l’obra. Amb la seva posada en marxa es vol posar fi als constants problemes amb l’aigua potable pels elevats nivells de nitrats que ve patint el municipi des de fa anys.
La nova planta permetrà fer un tractament biològic heteròtrof (un procés que utilitza filtres biològics) per eliminar els nitrats de l’aigua provinent del Pou del Molí i del Pou Vell, els dos aqüífers subterranis que nodreixen la xarxa d’abastament de Calaf. Tots dos es troben dins del municipi.

La seva posada en marxa es complementa amb la connexió amb el pantà de la Llosa del Cavall des del juliol passat. Aquestes dues actuacions volen garantir el subministrament “d’aigua de qualitat a la població i l’aprofitament dels recursos hídrics locals”, segons explica el consistori.