Reus Promoció fa front a una temporada turística atípica amb campanyes a l’agost i a la tardor

Es reforça la campanya de 'Visit Reus' amb un nou espot que posa valor els principals recursos amb capacitat d’atracció turística de la ciutat

Presentació de la campanya 'Visit Reus'. Foto CEDIDA

L’Agència Reus Promoció treballa de manera estratègica en una temporada turística atípica, amb dues fites en el calendari: el reforç de la campanya Visit Reus durant el mes d’agost, amb un nou espot turístic que posa en valor els principals recursos amb capacitat d’atracció turística de la ciutat; i una nova campanya publicitària a la tardor —prevista en el Pla de Reactivació Econòmica i Social—, durant unes dates en les que Reus es posiciona com a destinació ideal d’escapades i de «city break».

La campanya Visit Reus 2020 es reforça al mes d’agost

D’acord a la planificació prevista, l’Agència reforçarà durant el mes d’agost la campanya de promoció turística «Visit Reus» amb un nou espot que posa valor els principals recursos amb capacitat d’atracció turística de la ciutat: Modernisme, Gaudí, compres i gastronomia.

Seguint l’estratègia prèviament marcada i dissenyada d’acord amb les tendències del mercat, la campanya, té com a objectiu principal la incidència en els visitants de proximitat, tant el mercat català com el turista que està passant les seves vacances a la Costa Daurada, i que dedica part del seu temps lliure a visitar l’entorn. També es considera molt important incidir en els propis ciutadans de Reus i la seva àrea d’influència més propera, com a consumidors de l’oferta turística, comercial i de restauració de la ciutat.

L’espot es podrà veure a les xarxes socials i en mitjans digitals, i es complementarà amb accions de promoció a la ràdio i a la televisió.

D’altra banda, l’Agència Reus Promoció també promociona l’oferta turística de Reus; i treballa en estreta coordinació amb el Patronat de Turisme de la Diputació, l’aliança turística amb Cambrils, Salou i Vila-seca, La Pineda Platja; i la ruta de «El Paisatge dels Genis» per promocionar els principals atractius turístics de la nostra ciutat i del nostre entorn.

En aquest sentit, amb l’Aliança turística es va endegar una campanya de comunicació a mitjans digitals d’àmbit català durant tot el mes de juliol i una campanya de promoció a xarxes socials que durarà fins a mitjans d’octubre.

La Ruta del Paisatge dels Genis inicia aquests dies la campanya de promoció en que es destacarà el producte «La cuina dels genis» amb l’objectiu de posar en valor l’oferta gastronòmica i de restauració de les 4 localitats que en formen part (Reus, El Vendrell, Mont-roig del Camp i Horta de Sant Joan), i en la qual es promociona també l’oferta de dels municipis.

Finalment, amb el Patronat de Turisme de la Diputació cal destacar la participació de Reus en la campanya publicitària dirigida al mercat del sud-est de França (Burdeus i zona d’influència) prevista per a principis del mes de setembre.

Campanya de tardor

Paral·lelament, i en el marc del pla de reactivació impulsat per l’Ajutament de Reus, l’Agència està planificant les accions de promoció turística de cara a la temporada de tardor, unes dates en les que després de les vacances d’estiu, i pels seus recursos de turisme cultural, la ciutat de Reus es posiciona com a destinació ideal d’escapades i de «city break», afavorint l’estada i l’allotjament a la ciutat. Per aquelles dates està prevista una nova campanya publicitària.

Temporada atípica

Reus iniciava el passat 8 de juny la campanya de promoció turística d’estiu «Visit Reus», amb l’obertura dels principals equipaments de turisme cultural de la ciutat; una temporada que s’ha vist afectada per la pandèmia; i que colpeix a totes les destinacions turístiques.

Reus rep un gran nombre de turistes que passen les seves vacances a la costa i que dediquen un dia a gaudir de l’oferta de turisme cultural, compres i restauració de la ciutat. Les dades d’ocupació a la costa estan afectant directament al nombre de turistes que venen a Reus.

Per aquest motiu, des del primer moment del confinament l’Agència Reus Promoció ha orientat els seus esforços a gestionar la nova realitat, i el cop dur que la crisi suposa pel sector del turisme i els sectors vinculats que tenim a la ciutat.

L’estratègia de comunicació per a la promoció turística de Reus està directament emmarcada en el Pla de Reactivació Econòmica i Social. Una estratègia que es desenvolupa en fases, adaptades a les diferents situacions que genera la pandèmia. Davant de cada nova realitat, s’adapta el públic objectiu, els continguts i els canals de comunicació.

  • En una primera fase, i en el marc del Pla de Reactivació, la campanya es va focalitzar en el suport als agents comercials, turístics i d’hostaleria i restauració.
  • En el moment de la reobertura del establiments es va incidir en la sensibilització de la ciutadania i els visitants de proximitat per afavorir el consum a la ciutat.
  • Posteriorment, a partir de la reobertura dels equipaments de turisme cultural, la campanya de promoció s’ha anat adaptant a les circumstàncies canviants.

Equipaments i horaris de visita

Els horaris de vista dels diferents equipaments turístics durant l’estiu són els següents:

  • Gaudí Centre: De dilluns a dissabte de 10:00 a 14:00h i de 16:00 a 20:00h, i els diumenges i festius de 10:00 a 14:00h.
  • Museu d’Art i Història i el Museu Salvador Vilaseca: De dimarts a dissabte d’11:00 a 14:00h i de 17:00 a 20:00h.
  • La «Casa del Vermut i del Vi» de l’Estació Enològica: Divendres i dissabtes d’11:00 a 14:00 h i de 17:00 a 19:00h; i diumenges i festius de 17:00 a 19:00 h. Entrada lliure.
  • Església Prioral de Sant Pere: De dilluns a dissabtes de 10:30h a 13:00 h i de 16:30h a 20:00 h.
  • Ruta del Modernisme: Tots els dissabtes a les 11:30 h amb sortida des de l’Estació Enològica i amb reserva prèvia a l’oficina de turisme.

Els horaris de les activitats de la Ruta del Vermut són els següents:

  • La Teva Ruta: Vermut i botigues amb història (dijous i divendres a les 18:00h); Reus Secret (dissabtes a les 18:00h); i Vermut i cuina al Reus Modernista (diumenges a les 11:00h).
  • Còdol Educació: Reus bressol del Vermut de Reus (últim dissabte de mes a les 11:30h).