Reus preveu invertir 200.000 euros en la millora i renovació de jocs infantils

L’Ajuntament de Reus invertirà en els pròxims mesos uns 200.000 euros en la millora i renovació d’espais de jocs infantils en diferents punts de la ciutat. El paquet d’inversions inclou les actuacions previstes al pla director de manteniment de les zones de jocs infantils de la ciutat, amb una partida de 25.000 euros; l’execució de dos projectes previstos als pressupostos participatius, amb una inversió total d’uns 150.000 euros, i un paquet d’inversions extraordinàries.

El Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023 que preveu la renovació i millora de les zones de jocs infantils en la línia de treball que defineix la millora de l’espai públic com a element vertebrador de la ciutat. Les actuacions per porta a terme la regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública a través de la Brigada Municipal.

Les actuacions previstes en millora i renovació de zones de jocs infantils:

  • Pla director de manteniment de zones de jocs infantils: 25.000 euros.
  • Pressupostos participatius: 150.000 euros
  • Inversions extraordinàries: 20.000 euros.

Les actuacions s’han iniciat aquesta setmana a l’avinguda de Carrilet, en el marc de les inversions extraordinàries pressupostades per aquest 2020. El paquet d’inversions, amb una partida total de 20.000 euros, preveu la renovació de la pavimentació i la instal·lació de nous elements de joc a l’avinguda del Carrilet i a la plaça de la fumera, entre l’avinguda del President Macià i el carreró del Gas. Les dues actuacions extraordinàries s’han escollit tenint en compte l’ús intensiu dels jocs actualment instal·lats en aquests dos espais i el seu estat de conservació.

El segon paquet d’inversions en àrees de jocs infantils són dues actuacions guanyadores de l’edició 2019 dels Pressupostos Participatius:

  • La proposta de millores al parc de la plaça d’Antoni Correig i Massó va resultar guanyadora en l’apartat de grans projectes. Té un pressupost de 120.000 euros, i preveu la reforma del paviment de la plaça i substituir la zona de jocs infantils actual per una de gran format. Actualment s’està redactant el projecte tècnic i es preveu que l’execució dels treballs sigui el 2021.
  • La proposta d’ampliació del parc infantil del parc de Sant Jordi va ser una de les guanyadores en l’apartat de petits projectes. Està dotat amb 30.000 euros i preveu la millora del paviment, la instal·lació d’un joc nou tipus laberint, i recuperar i integrar a l’espai l’antiga gàbia d’ocells de gran format que hi ha al parc.

Finalment, el darrer paquet d’actuacions és el previst en el Pla Director de manteniment de zones de jocs infantils. Les inversions estan incloses en el pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici 2020, amb la previsió d’execució el 2021. Es reserva una partida de 25.000 euros que es destinaran previsiblement a la renovació de dos àrees de jocs infantils de la ciutat.