Cambrils renova l’escultura dels ‘Pagesos Veremant’

Les figures de bronze es van inaugurar el 7 de setembre del 2002 en el marc dels actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Treballs de renovació del monument dels 'Pagesos Veremant'. Foto CEDIDA

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ha restaurat aquesta setmana el monument dels Pagesos Veremant ubicat davant de l’antic celler de la Cooperativa, on els tractors descarregaven el raïm. Les figures de bronze, obra de l’artista cambrilenca Maria Dolors Ortuño, es van inaugurar el 7 de setembre del 2002 en el marc dels actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

Els treballs han anat a càrrec de la foneria Ginfer de Reus, la mateixa que ja va realitzar l’escultura fa 18 anys, seguint les indicacions de la pròpia artista. L’actuació ha consistit en el manteniment i la recuperació de la pàtina de les escultures, que estan instal·lades a l’aire lliure i s’havien desgastat amb el pas del temps i les inclemències climàtiques, i la restauració de les peces del cep, que havien sofert actes vandàlics.

La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha explicat que el manteniment del patrimoni és una de les tasques que corresponen al departament i ha destacat la importància de l’art al carrer per apropar-lo a tots els públics.

L’escultura

L’escultura representa un pagès i una pagesa veremant. La dona està acotxada veremant un cep i l’home porta la càrrega de raïm a les espatlles. L’obra es va concebre com un homenatge a l’agricultura, que és l’activitat local més tradicional juntament amb la pesca.