55 joves de Terrassa participaran aquest any en el Campus Ítaca

Avatar photo

Enguany onze Instituts públics de Terrassa participen en aquest projecte socioeducatiu adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d'ESO, amb l'objectiu de despertar el seu interès per donar continuïtat a la seva formació postobligatòria

El proper dilluns, 27 de juny, comença una nova edició del Campus Ítaca per a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria. Enguany, un total de 55 alumnes d’onze instituts públics de Terrassa participaran en la 18a edició d’aquest campus.

El projecte, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través de la Fundació Autònoma Solidària, està adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d’ESO i té com a principal objectiu despertar el seu interès perquè, un cop acabada l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, donin continuïtat a la seva formació postobligatòria oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular.

El regidor d’Universitats, Pep Forn, ha explicat que: «Un dels objectius del Servei d’Universitats és treballar per incentivar els i les joves a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria. Mantenir viu el seu interès i facilitar la seva entrada als estudis superiors és una aposta per un millor futur per a les persones, per a la ciutat i per al país. El Campus Ítaca és una bona iniciativa perquè aquestes i aquests estudiants entrin en contacte amb la universitat i coneguin totes les opcions de futur vinculades a l’oferta educativa».

Com en anteriors edicions, s’han seleccionat aquells ajuntaments propers a la Universitat Autònoma de Barcelona i que formen part de la Regió Sanitària  Barcelona Àmbit Metropolità Nord, com és el cas de Terrassa. Per garantir la seguretat dels i les joves durant la seva participació al Campus es mantindran els grups bombolla segons els itineraris dels autocars durant totes les activitats i s’establiran limitacions pel que fa a les interaccions entre els diferents grups participants. Amb l’objectiu d’afavorir i estrènyer els vincles entre els i les monitores i l’alumnat es faran pícnics a l’aire lliure i s’ampliaran les hores d’activitats durant les tardes.

L’Ajuntament de Terrassa, s’ha sumat un any més a un projecte en què ve participant des de l’any 2004 formalitzant un conveni de col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària per facilitar que aquestes i aquests 55 alumnes de la ciutat (38 noies i 17 nois) puguin participar del Campus sense cap cost.

El Campus Ítaca 2022 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 27 de juny fins al 5 de juliol, participarà l’alumnat dels Instituts Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart. Al segon torn, del 7 al 15 de juliol participarà l’alumnat dels instituts Terrassa, Can Jofresa, Jaume Cabré, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues.

El Campus Ítaca és un projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària i que compta amb el suport econòmic del Banc de Santander i la UAB, així com de consells comarcals i ajuntaments del territori. Tot l’alumnat dels centres que hi participen poden optar a les Beques Salari Ítaca-Banc de Santander.

Més informació de les beques salari:

https://app.becas-santander.com/es/program/becas-santander-estudis-beca-salari-itaca-banc-de-santander-uab-2021-2022

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vols cancel·lats i retards en l’Aeroport de Barcelona per la vaga de Ryanair

Notícia següent

50% de descompte en les visites guiades en català del Park Güell

Notícies relacionades