Aquesta setmana s’ha iniciat el primer dels tallers d’autonomia digital per a persones beneficiàries de la convocatòria de subvencions de connexió a Internet i cessió d’equipaments informàtics, per impulsar l’autonomia digital, uns ajuts oferts en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social, Reactivem Reus.
Els tallers d’alfabetització digital es realitzaran a les instal·lacions de Mas Carandell, des del 12 d’abril i fins el 7 de juny, en grups de 10 persones, i en horari de 15:00 a 18:00h de dilluns i dijous. Es preveu que un total de 82 persones de les unitats de convivència beneficiàries de la cessió d’equips i la connexió a internet, es formin mitjançant aquestes accions presencials de 12h cadascuna, de les quals s’oferiran dos nivells bàsics, I i II.
Les finalitats d’aquesta formació són reduir l’escletxa digital de la ciutadania, proporcionar els recursos necessaris a persones que no tenen cap competència TIC mínima, facilitar l’accés als serveis i recursos en línia més quotidians de les Administracions i promoure l’obtenció de l’acreditació ACTIC que és totalment gratuït per persones amb situació d’atur.
Aquesta és una acció conjunta de les regidories d’Empresa i Ocupació, i de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, i compta amb la col·laboració d’empreses de la ciutat que han cedit els equips que ara s’ofereixen a les persones beneficiàries dels ajuts.
El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, manifesta que “la voluntat del consistori és fer extensius aquests tallers a persones que a banda de no tenir competències TIC, no siguin perceptores d’equips i connexió subvencionats. En aquesta línia, i a partir d’aquesta prova pilot, Mas Carandell iniciarà el proper dilluns, 19 d´abril, una edició específica per aquest altre col·lectiu, que també serà sense cost econòmic per a la ciutadania”. Les persones interessades s’hi poden inscriure a Mas Carandell.
La regidora de participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, afegeix que “les subvencions parteixen de l’experiència municipal en noves tecnologies i administració electrònica per impulsar noves accions de cohesió social, inicialment emmarcades en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de Reus, però amb vocació de continuïtat en properes convocatòries per arribar a més gent.”
D’acord a les bases, la concessió de les ajudes ha tingut en compte criteris econòmics i s’ha valorat que la unitat de convivència tingui membres en escolarització obligatòria o en formacions reglades no obligatòries com mòduls de formació, escola d’adults o escola d’idiomes, que cursi graus universitaris, que tingui més de 65 anys i visqui sola, que siguin famílies monoparentals o tinguin un grau discapacitat d’entre el 25 i el 74%.
Els ajuts consisteixen en:
En relació al lliurament dels equips amb connexió, aquest es preveu realitzar un cop finalitzada la formació, l’assistència a la qual és obligatòria per gaudir-ne en el centre cívic més proper mitjançant cita prèvia.
Dins d’aquest projecte, també es posa a disposició de la ciutadania, recursos en línia en l’espai d’aprenentatge digital per saber relacionar-se amb l’administració de forma electrònica en l’adreça http://www.reus.cat/feselclic
L’Ajuntament de Cunit fa un pas endavant cap a la modernització i l’eficiència dels serveis municipals amb l’inici dels treballs…
L’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà la subvenció de la Diputació de Tarragona per restablir els béns i serveis dels ens locals…
L’Ajuntament de Parets ha obert una nova convocatòria de subvencions adreçades a empreses que contractin persones usuàries del Servei Local…
Posar a prova habilitats com l’agilitat, la força, l’equilibri i la flexibilitat tot buscant la manera més creativa de superar…
L’Ajuntament de Calafell obre aquest proper 5 de maig el període per a presentar propostes per als pressupostos participatius de…
Almenys vuit persones han resultat ferides, tres d’elles en estat greu, després de ser atropellades per un cotxe aquest divendres…
Esta web utiliza cookies.