Tot i que la portaveu de la formació taronja, Míriam Pujola, ha dit que la convocatòria no s’havia fet com tocava o que l’informe tècnic –ara ja refet- continuava essent incomplert, no se li ha estimat cap dels seus arguments. I la proposta per rebatejar la plaça ha rebut l’aval de la majoria de la Comissió del Nomenclàtor.
En concret, ha sumat nou vots a favor, tres en contra (els del PSC, Cs i PPC) i una abstenció. Aquesta darrera, la de l’Associació de Veïns del Mercadal –barri on hi ha l’espai- que ha preferit no votar perquè no ha tingut temps de debatre la proposta en assemblea.
L’alcaldessa ha agraït l’aval de la Comissió del Nomenclàtor. Per a l’alcaldessa, rebatejar la plaça amb el nom d’1 d’Octubre del 2017 és “un homenatge” a tots els ciutadans que, durant el referèndum, van defensar “la democràcia amb pacifisme i una alta dosi de dignitat”.
“Eliminar” el nom de la Constitució
Madrenas, a més, també ha explicat que, de retruc, calia “eliminar” qualsevol referència a la Carta Magna dels espais públics de la ciutat. “En nom de la Constitució, l’Estat va dur a terme actituds repressores i ha posat les seves grapes damunt les institucions catalanes; és lògic que l’esborrem”, ha assegurat.
Ara, després que la Comissió del Nomenclàtor emeti el seu informe (que no és vinculant), perquè el canvi sigui efectiu només faltarà que el ple municipal l’aprovi. Un tràmit que es completarà al febrer. Madrenas ha dit que l’Ajuntament també pensa en dur a terme “un acte lúdic i festiu” a l’espai quan ja es digui plaça de l’1 d’Octubre del 2017.
Impugnació, lectura “ofensiva” i “crispació”
La portaveu de Cs, Míriam Pujola, ja ha avançat que el seu grup impugnarà l’acord de la Comissió del Nomenclàtor. Segons ha dit, perquè aquesta “és una reunió tècnica” que avui ha tractat una proposta “de caràcter polític” que ells no comparteixen.
Per la seva banda, la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, ha lamentat que la supressió del nom de la Constitució del nomenclàtor pot tenir “una lectura ofensiva” per a la ciutadana. Segons ha dit, la proposta no vetlla “per la cohesió” de la ciutat i pot traduir-se en “fractura social”.
Paneque ha reiterat que el seu grup no s’oposa que hi hagi un espai públic de la ciutat que rebi el nom d’1 d’Octubre del 2017. Però ha reiterat que no calia canviar el nom de la plaça Constitució per posar-li, sinó que es podria haver fet en un altre lloc de Girona.
Per últim, la portaveu del PPC, Concepció Veray, ha subratllat que la proposta del canvi de nom “no és bona” perquè “alimenta la crispació a la ciutat”. Veray també ha lamentat que Girona, a diferència “de moltes altres ciutats d’Espanya i Catalunya” tregui del seu nomenclàtor el nom de la Constitució i deixi “d’homenatjar la Carta Magna”. “Ells sempre ens parlen de majories, però jo conec molts gironins que no estan d’acord amb el canvi; i amb aquesta decisió no se’ls respecta”, ha conclòs.
Un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona fora de servei va evitar un accident al centre de Tarragona després…
Vivim massa pendents del passat o del futur i “no som conscients dels petits moments de la vida”. De fet,…
L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va visitar ahir l’experiència de lleure educatiu universal Patis Vius que s’ha iniciat aquest mes a…
El Comú d'Escaldes-Engordany ha pres la decisió de cancel·lar una de les exposicions programades per aquests dies pel nivell d'alerta…
La sala La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’ahir dijous i fins al 20 de juliol l’exposició ‘Drive’,…
L’Ajuntament de Creixell ha donat llum verda a un nou projecte que preveu la construcció d’un nou equipament municipal destinat…
Esta web utiliza cookies.