Vivim massa pendents del passat o del futur i “no som conscients dels petits moments de la vida”. De fet, estem a la recerca constant de la felicitat sense adonar-nos que “pot estar al teu costat”, en les petites coses que ens envolten. Això és el que defensa l’educadora en ‘mindfulness’ Diana Salas, que juntament amb l’enòleg Pierre Louis Dargere i l’expert en brodats Nicolás Jover oferiran una proposta de ‘mindfulness artístic i ‘eating’’ que tindrà lloc aquest divendres a les 19 hores a l’hotel Roc Blanc.
Salas explica que es tractarà d’una “experiència sensorial” molt centrada en el vessant artístic i de l’’eating’. Així, detalla que el ‘mindfulness’ és l’atenció plena en les emocions, les sensacions que es produeixen en el moment present i que la intenció de la proposta de divendres és centrar aquesta qüestió especialment en l’art i el menjar. D’aquesta manera, Jover oferirà una experiència de brodat artístic que és un bon exemple de l’atenció plena, de com es pot expressar les emocions a través de qüestions com els colors o les diferents puntades que es fan al cosir. Això pot estimular la creativitat, donar descans mental i aportar relaxació, tal com incideix Salas. Ella oferirà un “taller sorpresa” centrat en l’’eating’ i Dargere farà una degustació de vins de la vinya les Hauts de Talmont, una bodega que fa vins orgànics prop de Bordeus i formatges que és “un exemple extraordinari de ‘mindfulness eating’”, ja que caldrà que els participants tinguin plena consciència en els colors, les olors, els gustos, és a dir, en els sentits. L’experiència es completarà amb un petit taller de raïm de panses i una desfilada de vestits de nuvis.
L’experta en ‘mindfulness’ incideix en la importància que té aquesta pràctica, ja que sovint estem centrats en el futur o en el passat però no en el present i aquesta consciència plena, que es pot practicar de manera formal o informal, ens pot aportar molts beneficis per a la salut, com combatre l’estrès, l’ansietat o la depressió. El formal se centra molt en la respiració, en la meditació i la consciència i requereix una certa disciplina, mentre que l’informal es focalitza més en “prendre consciència de la vida quotidiana” és a dir, de les coses que fem en el nostre dia a dia “com menjar, rentar plats o passejar”. Es tracta de “desconnectar el pilot automàtic i connectar amb el moment actual” i també evitar “fer moltes coses al mateix temps”. Sense jutjar les nostres emocions ni pensaments. I propostes com la de divendres en el marc de l’Speakers’Corner de l’hotel Roc Blanc volen incidir en aquesta qüestió. Salas conclous incidint en la importància de la consciència plena esmentant una frase d’Oscar Wilde “viure és el més rar del món. La majoria de la gent existeix i res més”.
L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va visitar ahir l’experiència de lleure educatiu universal Patis Vius que s’ha iniciat aquest mes a…
El Comú d'Escaldes-Engordany ha pres la decisió de cancel·lar una de les exposicions programades per aquests dies pel nivell d'alerta…
La sala La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’ahir dijous i fins al 20 de juliol l’exposició ‘Drive’,…
L’Ajuntament de Creixell ha donat llum verda a un nou projecte que preveu la construcció d’un nou equipament municipal destinat…
Els quatre detinguts relacionats amb un tiroteig el 23 de febrer a Tàrrega són membres d'un mateix grup familiar i…
L'accident d'un camió a l'AP-7 ha provocat el tall d'un carril i afectacions en la circulació en sentit Tarragona. Els…
Esta web utiliza cookies.