Categories: Uncategorized @ca

La Plataforma per la Llengua i el Moviment Franjolí repartiran agendes en català

L’alumnat de les escoles de la Franja de Ponent podrà tenir novament una agenda escolar en llengua catalana. La Plataforma per la Llengua, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal Jaume I de Fraga tenen previst editar les ‘Agendes de la terra’ per als alumnes de primària i de secundària. La voluntat és editar-ne enguany 4.000 exemplars, per bé que aquesta vegada els impulsors han posat en marxa una campanya de captació de recursos per finançar el projecte. Per aconseguir que arribin el màxim nombre d’exemplars a les escoles de la Franja i garantir que cap alumne es quedi sense el seu, la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una campanya de donatius per ajudar a finançar aquest projecte. Per cada aportació de 5 euros, es podrà enviar una agenda més a les escoles de la Franja.
Així, les persones que ho vulguin poden fer les seves aportacions entrant al web de la Plataforma per la Llengua. Aquests donatius serviran perquè els infants i joves facin servir una eina pedagògica en català, en el seu dia a dia i per dignificar el català a l’àmbit educatiu de la Franja de Ponent.

Les agendes, editades i maquetades per l’Associació Agendes de la Terra, proposen continguts basats en diferents iniciatives socials, a més de posar en relleu diferents dates de l’àmbit lingüístic català i d’afavorir la inclusió de dades referencials de la Franja, com ara els mapes comarcals, referències a autors franjolins o la toponímia pròpia i correcta. Entre les novetats, hi ha el decàleg ‘Una llengua viva és una llengua que es parla’ i el calendari escolar i festiu adaptat a l’administració aragonesa.

L’any passat les entitats van repartir 3.500 agendes que, amb la col·laboració de les associacions de pares i mares, van arribar a l’alumnat amb total normalitat i van significar un pas cap a la normalització del català, la llengua pròpia del territori.

El català és la llengua pròpia de les comarques de la Franja, i ha de ser un patrimoni a conservar per part dels pares, les mares, les escoles i l’Administració, segons defensen les entitats promotores de la iniciativa. D’aquesta manera, defensen que els nens i nenes poden fer servir una eina pedagògica en català, en el seu dia a dia, cosa que possibilita dignificar aquesta llengua en l’àmbit educatiu de la Franja de Ponent.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Figa Flawas i Mushkaa seran caps de cartell dels concerts de la Festa Major de Manresa 2024

Figa Flawas i Mushkaa seran caps de cartell dels concerts de la Festa Major de…

7 minuts fa

ACCIDENT MÚLTIPLE | Diversos ferits en un xoc entre 6 vehicles

Un accident de trànsit aquest dilluns al matí complica la circulació per la S-10 on…

16 minuts fa

Albiach garanteix que no hi haurà Hard Rock si els comuns són al Govern

La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest…

34 minuts fa

El Festival Udaeta arriba a la seva quarta edició a Sant Pere de Ribes

El Festival Udaeta arriba enguany a la seva quarta edició amb la música i la…

50 minuts fa

La tarragonina Cinta González, entre el grup d’activistes pel clima detinguts a Brussel·les

Un grup d’activistes internacionals va ser arrestat el 5 de maig durant les jornades de…

55 minuts fa

La Pobla celebrarà aquest cap de setmana la seva quarta Fira del Vi

Els habitants de la Pobla de Mafumet -i tothom qui vulgui visitar el municipi- ja…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.