Perelló ha destacat que aquest acte de lliurament dels guardons i reconeixement als membres del jurat d’aquestes tres dècades de premi se celebra dins el context dels 30 anys de la creació del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, un organisme que s’ha convertit a dia d’avui en el gran ”referent de la promoció turística de les comarques lleidatanes”. A més, ha afegit que al llarg d’aquests 30 anys, el Patronat ”ha posicionat la seva marca turística ‘Ara Lleida’ com una de les de referència de l’Estat i a través del seu posicionat els principals atractius i productes del territori”.
La presidenta ha recordat la implicació de la Diputació de Lleida en la promoció del sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida mitjançant el Patronat, del qual ha destacat que ha tingut un ”paper molt actiu de suport en diferents actuacions” que han servit per la ”consolidació del turisme com un dels sectors de referència” de la demarcació.
El Premi ‘Pica d’Estats’ que pren el nom del cim més alt de Catalunya, ha registrat després de 30 anys de trajectòria 4.696 treballs periodístics presentats, corresponents a més de 450 mitjans de comunicació diferents d’arreu del món. El guardó ha reconegut els reportatges d’uns 250 periodistes diferents i es consolida com una de les principals eines per a la difusió del turisme de les Terres de Lleida per part de destacats professionals i mitjans de comunicació.
En l’acte de reconeixement als membres del jurat d’aquests 30 anys del certamen, la presidenta de la Diputació ha subratllat ”l’esforç i el compromís personal i professional” dels 53 membres que han format part de l’equip de deliberació. En aquest apartat, la presidenta ha agraït la implicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ja que des dels inicis del guardó el seu degà o degana ha estat el president del jurat; dels presidents de la demarcació de Lleida del Col·legi, i de tots els professionals de la informació que han participat en qualsevol de les trenta edicions. La presidenta ha destacat especialment la fidelitat dels quatre membres més longeus lligats al projecte: els periodistes Lluís Foix (1989), Josep Cuní (1992), Antonio Franco (1996) i Mariano Palacín (1999).
Relació de treballs i autors premiats en el 30è Premi Pica d’Estats
El jurat va escollir com a millor treball del 30è Premi Pica d’Estats, amb una dotació de 10.000 euros, el reportatge en la categoria de premsa internacional ‘Unbejannte Schönheit voller Stille- Provinz Lleida’ (Pirineus catalans. Bellesa desconeguda plena de silenci), publicat l’abril de 2018 a la revista alemanya ‘Panorama’. L’autora del reportatge és la periodista alemanya Annika Müller, establerta recentment a la comarca de la Noguera.
El premi corresponent al millor treball de televisió (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al documental ‘L’últim gegant d’Europa’, emès el 28 de novembre de 2017. Es tracta d’una producció de TV3, amb la col·laboració de Batbat, dirigida per Jordi Portals i produïda per Oriol Cortacans.
El premi corresponent al millor treball de ràdio (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge, dividit en capítols, ‘Els orígens del Montsec i de la Conca de Tremp, on tot comença’, emès per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació l’agost del 2018. L’autora del reportatge és la periodista Marta Viana Casals.
El premi corresponent al millor treball de premsa especialitzada en viatges i turisme (dotat amb 5.000 euros) ha estat per a l’article ‘Descobrir la geologia del Parc Nacional d’Aigüestortes’, escrit per Albert Martínez Rius i publicat al setembre de 2018 a la revista ‘Muntanya’ del Centre Excursionista de Catalunya
El premi per al millor treball de premsa escrita d’informació general ha estat per al reportatge ‘Lleida. Catedrales, templarios, historia y vida’ publicat el 9 de desembre de 2018 per Mikel Larramendi al dominical ‘ON’, que es distribueix amb els diaris del Grupo Noticias.
El premi al millor treball publicat o emès als mitjans de comunicació locals ha estat per al reportatge ‘La boira, un valor afegit’, escrit per Jaume Barrull Castellví, amb fotografies del mateix autor i dels fotògrafs Amado Forrolla, Blai Baules i Lleonard Delshams, i publicat al febrer de 2018 al suplement ‘Lectura’ del diari ‘Segre’.
El premi corresponent al millor treball publicat per mitjà d’Internet ha estat per al reportatge Carlos Sarralde Gijón ‘Qué ver e la provincia de Lleida. La Seu Vella y pueblos medievales’, publicat el març de 2018 al blog ‘Guías Viajar (YouTube)’.
El premi al millor reportatge fotogràfic ha estat per una col·lecció de fotografies de Santi Iglesias publicades en format pòster central al diari Ara. Amb el títol ‘Ara Mirades’, estan publicats entre el 24 d’octubre de 2017 i el 2 d’octubre de 2018.
El millor registre internacional
El 30è Premi ‘Pica d’Estats’ de Premsa, Radio, Televisió́ i Internet ha rebut un total de 192 treballs, 46 dels quals corresponen a premsa internacional, cosa que representa el millor registre de tota la història del guardó pel que fa referència a l’àmbit internacional. El segon millor registre es va produir l’any 2016 amb 39 treballs internacionals i a continuació́ ens hem de remuntar a l’edició́ del 2010, que va aplegar 34 reportatges. Les 46 obres internacionals procedeixen de 10 països estrangers, que són França (12), Alemanya (11), els Països Baixos (8), el Regne Unit (5), Rússia (3), Itàlia (2) i l’Índia (2) i finalment un treball de Mèxic, la Xina i l’Argentina.
La Comissió Europea ha anunciat una multa de 500 milions d'euros a Apple i de 200 milions a Meta per…
El pròxim dissabte 26 d’abril a les 20.00 h, a l’Auditori Josep Carreras, tindrà lloc el concert de Marc Miralta…
Els Mossos d'Esquadra van retirar una granada coet de la Guerra Civil d'una masia a Gurb (Osona). Segons va informar…
Catalunya no és solament un dels destins més atractius pels turistes quan han de triar les seves vacances. El món…
Més de 140 parades omplen el Barri Vell de Girona aquest Sant Jordi, per segon any consecutiu. Des de primera…
El propietari d'una empresa de construcció ha mort després de ser copejat per la pala d'una retroexcavadora quan treballava en…
Esta web utiliza cookies.