Categories: Uncategorized @ca

La càtedra AgroBank de la UdL premia un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro

La càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro de producció estatal, dins de la primera convocatòria d’ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari. La iniciativa, liderada pel catedràtic de la Universitat de Saragossa (Unizar), José Antonio Beltrán, ha rebut un total de 9.000 euros. El projecte preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer, amb un accentuat sabor, pels amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. L’acte de lliurament de l’ajut ha tingut lloc al paranimf d’Unizar, a la capital aragonesa, segons informa la UdL.

La càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la UdL ha rebut un total de nou propostes des de cinc comunitats: Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Galícia i Castella-Lleó. El jurat ha valorat que el projecte premiat té un doble objectiu. D’una banda, combatre el malbaratament alimentari a l’utilitzar retalls i restes de llobarro amb valor nutricional i de l’altra, produir un nou aliment amb propietats saludables, ja que és ric en àcids grassos omega 3.

La iniciativa del catedràtic José Antonio Beltrán preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer amb un accentuat sabor, pels amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. Tots dos tindrien una composició i aport nutricional semblant. Per fer-ho, els investigadors compten amb el suport de l’empresa Innova Obrador S.L., ubicada a San Mateo de Gállego (Saragossa).

L’acte de lliurament de l’ajut ha comptat amb la presència de la directora d’AgroBank, Carme Sabrí; el director de la càtedra AgroBank de la UdL, Antonio J. Ramos; el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida, Ferran Badia; la directora del secretariat de Transferència i Innovació Tecnològica d’Unizar; i la representant d’Innova Obrador SL., Teresa Pérez.

La Càtedra AgroBank de la UdL, creada el 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca d’excel·lència que s’està desenvolupant en l’àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l’entitat financera, impulsant la qualitat i innovació.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Vilalta: “ERC és la garantia de la defensa dels nostres municipis, de que tinguin oportunitats per a tothom”

Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat aquest matí, a la sala del Teatre d’Artesa de…

51 minuts fa

Illa: “Catalunya està millor que fa uns anys en matèria de convivència”

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, s'ha mostrat favorable a…

1 hora fa

Mor una persona atropellada per un tren ple de passatgers

Una persona ha perdut la vida aquest dissabte després de ser atropellada per un tren…

1 hora fa

Fitch Ratings confirma la nota d’Andorra en A- amb perspectiva estable

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha publicat aquest divendres a la nit el ràting d’Andorra i…

2 hores fa

Jeannine Abella (Junts): “liderarem un pacte nacional per l’agricultura”

La cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya a Lleida, Pirineu i l'Aran,…

2 hores fa

Arrenquen les oposicions docents a Catalunya: 18.000 aspirants per 9.344 places

Últim repàs al temari abans d'examinar-se; alguns amb nervis i altres amb més tranquil·litat. És…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.