Categories: Uncategorized @ca

La càtedra AgroBank de la UdL premia un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro

La càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro de producció estatal, dins de la primera convocatòria d’ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari. La iniciativa, liderada pel catedràtic de la Universitat de Saragossa (Unizar), José Antonio Beltrán, ha rebut un total de 9.000 euros. El projecte preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer, amb un accentuat sabor, pels amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. L’acte de lliurament de l’ajut ha tingut lloc al paranimf d’Unizar, a la capital aragonesa, segons informa la UdL.

La càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la UdL ha rebut un total de nou propostes des de cinc comunitats: Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Galícia i Castella-Lleó. El jurat ha valorat que el projecte premiat té un doble objectiu. D’una banda, combatre el malbaratament alimentari a l’utilitzar retalls i restes de llobarro amb valor nutricional i de l’altra, produir un nou aliment amb propietats saludables, ja que és ric en àcids grassos omega 3.

La iniciativa del catedràtic José Antonio Beltrán preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer amb un accentuat sabor, pels amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. Tots dos tindrien una composició i aport nutricional semblant. Per fer-ho, els investigadors compten amb el suport de l’empresa Innova Obrador S.L., ubicada a San Mateo de Gállego (Saragossa).

L’acte de lliurament de l’ajut ha comptat amb la presència de la directora d’AgroBank, Carme Sabrí; el director de la càtedra AgroBank de la UdL, Antonio J. Ramos; el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida, Ferran Badia; la directora del secretariat de Transferència i Innovació Tecnològica d’Unizar; i la representant d’Innova Obrador SL., Teresa Pérez.

La Càtedra AgroBank de la UdL, creada el 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca d’excel·lència que s’està desenvolupant en l’àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l’entitat financera, impulsant la qualitat i innovació.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Troben morta al riu Valira una dona que acabava de mudar-se a Andorra amb la família

La Policia d'Andorra investiga la mort d'una dona de 72 anys que ha aparegut morta aquest dimarts al riu Valira…

9 minuts fa

L’Ampolla celebra la 3a edició del FRAME Film Festival

Els pròxims 25 i 26 d’abril, l’Ampolla acollirà la tercera edició del FRAME Film Festival al municipi, un esdeveniment dedicat…

18 minuts fa

Mercè Pedret: “Seré una diputada socialista… però sobretot seré una diputada ebrenca”

Pedret és alcaldessa de Benifallet des de l'any 2015 i ara, per primer cop, serà diputada provincial. Li preguntem per…

31 minuts fa

La Diputació de Barcelona celebra Sant Jordi 2025

La Diputació de Barcelona escalfa motors per celebrar la diada de Sant Jordi amb un munt de propostes culturals i…

40 minuts fa

La Policia Local de Torredembarra anuncia controls per revisar els sistemes de seguretat passiva

Fins al 27 d'abril, es realitza una campanya d'àmbit territorial català orientat a l'ús dels dispositius de seguretat passiva, en…

50 minuts fa

Vilafranca del Penedès es convertirà en capital de la música amb Dansòmetre

La vuitena edició del Festival Dansòmetre inclourà un seguit de representacions de dansa que s’iniciaran el divendres 25 d’abril i…

57 minuts fa

Esta web utiliza cookies.