Categories: Uncategorized @ca

Es posa en marxa ‘Benvinguts a Pagès’ al Baix Penedès

El proper cap de setmana, 3, 4 i 5 de juny, la pagesia de Catalunya obrirà les portes de casa seva de forma gratuïta a través de la segona edició del ‘Benvinguts a pagès’, una oportunitat per redescobrir l’origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que ens arriben a taula. D’aquesta manera, es podrà veure com i on es produeixen els productes que després arriben a taula, tastar-ho i comprar-ho en origen.

El Baix Penedès s’ha volgut sumar, de nou, a la iniciativa, i hi participaran 2 productors, 2 restauradors i 1 allotjament turístic: el celler Cal Lluïsot (Bonastre), el celler Finca Mas Perdut (Santa Oliva), el restaurant Ull de Llebre (La Bisbal del Penedès), el restaurant Vell Papiol (Calafell), i els Apartaments Costamar (Calafell platja). Els restaurants elaboraran un menú específic amb productes elaborats a la zona.

Al llarg de dissabte i diumenge oferiran visites a les seves explotacions i cellers, possibilitat de comprar i degustar el producte, així com menús basats en la gastronomia del territori.
El Consell Comarcal del Baix Penedès ha apostat des del principi pel projecte; l’acte de presentació, aquest dimecres a la tarda, ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, la consellera comarcal d’Ocupació, Ma Jesús Sequera, així com participants al ‘Benvinguts a Pagès’ del Baix Penedès.

Serramià confia en què aquest any tingui més ressò, ja que ‘es tracta d’una iniciativa molt interessant, tant pel productor com pel visitant, alhora que potencia el territori’. La responsable de la conselleria comarcal també ha manifestat que el Consell Comarcal, com a ens més proper, farà difusió de la campanya i, per altra banda, aproparà als ciutadans les explotacions que puguin donar a conèixer el producte.

Enguany la iniciativa rep el suport del Club Super 3 (els súpers que hi assisteixin rebran com a regal una bossa de roba) i de la Setmana Bio, que treballa per a l’alimentació ecològica i justament coincideix en aquests mateixos dies.

El cap de setmana dedicat al ‘Benvinguts a pagès’ està liderat per la Fundació Alícia, la Generalitat de Catalunya, amb el suport de les diputacions territorials. L’any passat va comptar amb més de 12.500 visites a 182 explotacions, 226 restaurants, 228 allotjaments.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Guerra oberta entre l’afició del Nàstic i Gerard Piqué: “Pu** Andorra”

El Nàstic de Tarragona s'ha endut un cop molt fort en la derrota de l'equip contra l'Andorra per 1 a…

7 hores fa

Èxit de l’onzena marxa Marc G.G., amb 200 participants tot i la pluja

La pluja no ha espantat la solidaritat. I és que, malgrat les precipitacions d'aquest diumenge, l'onzena edició de la marxa…

8 hores fa

VÍDEO | Surrealista escena a l’estació de bus de Tarragona: “Els meus tresors!?”

L'estació d'autobusos de Tarragona va ser fa uns dies escenari d'una situació d'allò més surrealista que va agafar una parella…

8 hores fa

Reus es converteix aquest dilluns en Ciutat de la Ciència i la Innovació

Reus acull aquest dilluns 5 de maig l’acte de lliurament de les distincions a les noves 22 noves Ciutats de…

9 hores fa

Alerten de “crescudes sobtades” a la conca del riu Ebre

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha advertit de la possibilitat de “crescudes sobtades importants de caràcter local” en barrancs…

9 hores fa

El poble català amb controls ‘antituristes’ i només deixa passar els veïns: “No té cap sentit”

L'arribada massiva de turistes en temporada alta pot arribar a col·lapsar alguns municipis que no tenen les infraestructures necessàries per…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.