Categories: Uncategorized @ca

Es posa en marxa ‘Benvinguts a Pagès’ al Baix Penedès

El proper cap de setmana, 3, 4 i 5 de juny, la pagesia de Catalunya obrirà les portes de casa seva de forma gratuïta a través de la segona edició del ‘Benvinguts a pagès’, una oportunitat per redescobrir l’origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que ens arriben a taula. D’aquesta manera, es podrà veure com i on es produeixen els productes que després arriben a taula, tastar-ho i comprar-ho en origen.

El Baix Penedès s’ha volgut sumar, de nou, a la iniciativa, i hi participaran 2 productors, 2 restauradors i 1 allotjament turístic: el celler Cal Lluïsot (Bonastre), el celler Finca Mas Perdut (Santa Oliva), el restaurant Ull de Llebre (La Bisbal del Penedès), el restaurant Vell Papiol (Calafell), i els Apartaments Costamar (Calafell platja). Els restaurants elaboraran un menú específic amb productes elaborats a la zona.

Al llarg de dissabte i diumenge oferiran visites a les seves explotacions i cellers, possibilitat de comprar i degustar el producte, així com menús basats en la gastronomia del territori.
El Consell Comarcal del Baix Penedès ha apostat des del principi pel projecte; l’acte de presentació, aquest dimecres a la tarda, ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, la consellera comarcal d’Ocupació, Ma Jesús Sequera, així com participants al ‘Benvinguts a Pagès’ del Baix Penedès.

Serramià confia en què aquest any tingui més ressò, ja que ‘es tracta d’una iniciativa molt interessant, tant pel productor com pel visitant, alhora que potencia el territori’. La responsable de la conselleria comarcal també ha manifestat que el Consell Comarcal, com a ens més proper, farà difusió de la campanya i, per altra banda, aproparà als ciutadans les explotacions que puguin donar a conèixer el producte.

Enguany la iniciativa rep el suport del Club Super 3 (els súpers que hi assisteixin rebran com a regal una bossa de roba) i de la Setmana Bio, que treballa per a l’alimentació ecològica i justament coincideix en aquests mateixos dies.

El cap de setmana dedicat al ‘Benvinguts a pagès’ està liderat per la Fundació Alícia, la Generalitat de Catalunya, amb el suport de les diputacions territorials. L’any passat va comptar amb més de 12.500 visites a 182 explotacions, 226 restaurants, 228 allotjaments.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

El CV Sant Pere i Sant Pau torna a ser de primera divisió

El Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau ha aconseguit el seu objectiu més esperat:…

8 hores fa

Vilalta: “ERC és la garantia de la defensa dels nostres municipis, de que tinguin oportunitats per a tothom”

Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat aquest matí, a la sala del Teatre d’Artesa de…

9 hores fa

Illa: “Catalunya està millor que fa uns anys en matèria de convivència”

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, s'ha mostrat favorable a…

9 hores fa

Mor una persona atropellada per un tren ple de passatgers

Una persona ha perdut la vida aquest dissabte després de ser atropellada per un tren…

10 hores fa

Fitch Ratings confirma la nota d’Andorra en A- amb perspectiva estable

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha publicat aquest divendres a la nit el ràting d’Andorra i…

10 hores fa

Jeannine Abella (Junts): “liderarem un pacte nacional per l’agricultura”

La cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya a Lleida, Pirineu i l'Aran,…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.