L’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus 1 d’octubre de la Universitat de Lleida (UdL), a Cappont, s’ha omplert avui de gom a gom amb motiu de la celebració del VIIIè Memorial Hortènsia Alonso, centrat en aquesta edició en analitzar i debatre sobre l’impacte de la violència masclista en fills i filles i treballar per a la recuperació d’aquests infants i adolescents. El Memorial, coorganitzat per la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida; el Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL; la Creu Roja i el Grup de Dones Lleida, s’emmarca dins els actes commemoratius del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.
La regidora d’educació, drets civils i feminismes, Sandra Castro, ha destacat durant la inauguració de la jornada “la importància d’abordar la violència masclista des d’una visió integral, recolzant i atenent les dones, però també els seus fills i filles, amb l’objectiu que tot el nucli familiar es tingui en compte en el procés d’intervenció”. “Hem de ser capaços de portar a terme un treball coordinat, integral i transversal entre les diverses regidories de l’Ajuntament de Lleida, institucions, entitats, agents socials i la ciutadania; cal treballar en xarxa i de forma estratégica entre tots els agents implicats”, ha conclòs la regidora.
El VIIIè Memorial Hortènsia Alonso està adreçat a personal tècnic, professionals de tots els àmbits d’atenció a dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista, així com a estudiantat i professorat de qualsevol titulació que tinguin interès en l’abordatge d’aquesta matèria. Amb aquesta jornada tècnica anual es vol posar de manifest la importància del treball en xarxa, de manera estratègica i coordinada, per tal de promoure la recuperació integral de tots els infants i adolescents que viuen o han viscut situacions de violència masclista.
La jornada s’ha iniciat amb la conferencia inaugural “L’impacte de la violència masclista en els infants”, a càrrec de Maria Álvarez, psicòloga clínica i de la salut de l’Associació EXIL i de l’Institut IFIV. A continuació, ha tingut lloc una taula d’experiències i bones pràctiques sobre la intervenció amb infants i adolescents que es troben en entorns de violència masclista, amb la participació de professionals de diferents àmbits d’atenció a infants.
La taula d’experiències constarà de tres intervencions: “Eines per a l’atenció socioeducativa”, a càrrec de M. Teresa Pérez-Caballero, psicopedagoga i presidenta de l’Asociación Deméter por la Igualdad; “L’atenció psicològica a infants”, a càrrec d’Esther Tolosa, psicòloga sanitària i psicoterapeuta a l’Espai Essen, especialitzada en violències masclistes, i “Restabliment del vincle maternofilial”, a càrrec de Neus Folguera, psicòloga sanitària experta en atenció a dones, mares i fills i filles que han viscut violència masclista.
Durant la tarda tindrà lloc un taller d’autodefensa feminista, conduït per Paula Ibàñez, educadora social, experta en gènere, al Centre cívic del Centre Històric. L’activitat l’ha promogut el Grup de Dones Lleida.
El programa de neteja i manteniment intensiu Barri a Barri de l'Ajuntament de Lleida està actuant aquesta setmana, entre dilluns i dimecres,…
Aigües de Reus ha adjudicat un estudi per a la inspecció de totes les estructures i edificis que conformen l’Estació…
Els Mossos d'Esquadra han detingut un camioner de 26 anys que circulava begut i havia manipulat el tacògraf del seu…
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimarts en l’acte d’inauguració de la 28a Càtedra…
Com es podia esperar, Covestro va arrencar l'exercici 2025 en un to moderat. Les vendes del primer trimestre es van…
El diputat dels Comuns Fèlix Alonso ha registrat unes preguntes al Govern després de conèixer el cas d’un ciutadà de…
Esta web utiliza cookies.