Una de les estrenes més esperades, sobretot entre els professionals que participen en el certamen, ha estat l’espectacle ‘Go Figure Out Yourself’ de Wim Vandekeybus. El coreògraf, que ha tornat a Deltebre, és “un dels números 1” de la dansa contemporània, segons Olivan. “Pel sector ha estat el màxim, les cares que sortien de veure el seu espectacle eren impressionants, eren cares d’alegria. Però, no és un espectacle per tots els públics”, ha afirmat el director. I en aquesta línia, ha afegit que hi ha hagut altres espectacles que per part del públic han tingut la mateixa o fins i tot millor rebuda. “Ha estat bastant impressionant amb nits que no ho esperàvem i han tingut èxit”, ha admès el director.
De fet, Olivan ha constatat que el públic de Deltebre després d’anys “entén millor el que s’està fent i s’està educant culturalment en les arts escèniques i ja té un criteri més sòlid”. A més, el director ha recordat que reben centenars de propostes per actuar-hi i que les inscripcions s’omplen immediatament. Apunta que el festival de Deltebre és “una plataforma de llançament” pels professionals, el qual ha acollit a 185 participants professionals d’una cinquantena de països i ha comptat amb 200 participants principiants i 23 professors de reconeguda trajectòria internacional.
D’altra banda, una de les propostes exitoses ha estat el Circuit ‘Deltebre, Atracció Natural’. Amb aquesta novetat “s’ha obert definitivament una porta molt interessant”, explica el director, atès que potencia la “descontextualització” dels espectacles. Gaudir de la natura és quelcom “normal” per la gent del territori, però per la gent que viu i ha nascut a grans ciutats com Nova York, diu Olivan, “vindré als arrossars o veure la desembocadura de l’Ebre és el més meravellós que hem pogut viure amb molt de temps”. Per aquesta raó, considera que repetiran l’experiència l’any vinent.
Malgrat que tot just conclou la 14a edició, l’organització ja ha aparaulat companyies que fa dos anys que volen programar. Sense avançar els noms per prudència sí que han sostingut que es tracta de companyies de gran qualitat. El que és segur, segons Olivan, és que es programaran creacions d’arts híbrides. “És un nou concepte que està agafant força en la nostra programació, perquè el concepte d’hibridació és parlar d’innovació”, ha assegurat.
La quarta edició de la Nit Solidària i del Circ ha recaptat proporcionalment més aliments
Enguany la iniciativa ha recaptat 700 quilos d’aliments gràcies a les donacions de particulars. La xifra recaptada és superior a la de l’any passat proporcionalment, ja que enguany no hi ha participat cap patrocinador com en l’edició anterior. “Els que fem una labor social molt important, no ens presten l’atenció que ens mereixeríem”, ha criticat Olivan. Per sort, diu que “la gent encara continua participant i ve de la gent de veritat. Això ha estat molt bonic”, ha remarcat. L’espectacle de dansa acrobàtica, diàbolo, corda, contact ball, clown i roda Cyr va ser conduït per la pallassa Pepa Plana. La iniciativa solidària està impulsada per la Creu Roja de Deltebre i les Càrites Parroquials de La Cava i de Jesús i Maria.
Diferents entitats, partits polítics de l'Ajuntament de Lleida i col·lectius de la ciutat també s'han deixat veure, una vegada més,…
El sol d’avui ha sortit amb una intenció clara: fer de Sant Jordi una jornada per recordar. I ho ha…
MasOrange ha arribat a un acord amb els sindicats per a acomiadar 609 persones a causa de les greus pèrdues…
Un any més, amb motiu de Sant Jordi, l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de…
Aquest dimecres s’ha celebrat la tradicional Cantada de Sant Jordi al Celler de Vila-seca. Un acte que, com cada any…
Els carrers i places dels municipis del Baix Llobregat s’han tornat a omplir de llibres i roses en un Sant…
Esta web utiliza cookies.