El centre per a menors que esnifen cola al districte de Ciutat Vella de Barcelona obrirà a mitjans d’octubre. Tindrà capacitat per a 25 joves, tot i que obre com un recurs flexible, i els donarà una resposta sociosanitària per tractar i superar qualsevol addicció i acompanyar-los en el seu procés d’integració social. En el cas que siguin menors tutelats, també es treballarà per aconseguir que s’hi revinculin. Així ho ha explicat la nova directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva, en una entrevista, on ha puntualitzat que durant tot el temps de retard que ha patit la posada en marxa del centre, els joves han estat al càrrec dels educadors de carrer.
Fa aproximadament un any, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va anunciar la posada en marxa, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, d’un centre per tractar i ajudar als adolescents addictes a la cola que esnifen al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Ara, d’aquí a poc més d’un mes, l’equipament obrirà portes amb espai físic per atendre 25 joves però amb la voluntat d’arribar a tots els adolescents que puguin patir aquesta o altres addiccions i necessiten un suport sociosanitari per fer-hi front i sortir de la situació d’exclusió que viuen.
Per això, tal com ha explicat la nova directora de la DGAIA, Georgina Oliva, és un centre que neix per donar continuïtat ta la feina que fins ara han fet els educadors de carrer, en intervencions comunitàries, i que pretén, alhora, acompanyar als menors en el seu procés d’integració i, en el cas que siguin tutelats, com ho són alguns dels nois i noies que l’administració té controlats, puguin revincular-se al centre d’acollida del qual han escapolit.
Al centre, que serà un equipament diürn obert de 9 del matí a 9 del vespre cada dia de l’any, els joves disposaran d’un llit per si els cal descansar i menjar, per si en necessiten, i per tant, se’ls cobriran les necessitats bàsiques per a què s’hi trobin ”còmodes” i en un ”espai proper” per poder fer un abordatge més ”en profunditat” que el que es duu a terme amb els educadors de carrer i per això, es farà a través d’un equip integrat per educadors, treballadors socials i psicòlegs. Per Oliva, cal que sigui un espai ”més contenidor”, amb facilitats per a què els joves comencin a tenir més vinculació amb els professionals i a més de superar les addiccions, i puguin tornar als centres de protecció i començar a dissenyar itineraris cap a la vida adulta.
La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona té comptabilitzats entre quinze i vint joves que pateixen aquesta addicció i deambulen pel centre de la ciutat, però des de la DGAIA es remarca que és una xifra que s’ha reduït aquest estiu. Una part, no tots, són menors tutelats han fugit del centre on vivien. Tot i que quan va ressorgir el fenomen hi va haver conflictes entre els joves i els veïns, des de la DGAIA s’assegura que fa mesos que es donen.
Fira Q se celebra els dies 26 i 27 d’abril, de 10 del matí a 9 del vespre, al pavelló…
El centre esportiu LAUEsport ha començat aquest divendres amb les reformes per millorar les condicions climàtiques de les instal·lacions. La…
L'Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dissabte 47 pisos públics per a persones grans a l'Illa Germanetes, al barri de…
L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, ha presentat aquest matí a la Plaça de la Vila la nova contracta de…
Els militants d'ERC a Barcelona estan votant telemàticament des de les 10 del matí per escollir la nova direcció de…
Aquest matí, a les 11.33 h, els serveis d’emergències 112 ha rebut l’alerta d’un incendi en una gran pila de…
Esta web utiliza cookies.