Els barcelonins que consideren que l’accés a l’habitatge és el principal problema a la ciutat ha augmentat 12,2 punts en només sis mesos. Segons apunta el baròmetre municipal publicat aquest dilluns, els ciutadans que creuen que l’habitatge és el principal problema de la ciutat se situa en el 28,8%, mentre al juny eren el 16,6%. La inseguretat es manté com a problema més greu per al 28,9% dels barcelonins, però frena el seu augment respecte a baròmetres anteriors. L’enquesta apunta que el 68,8% dels barcelonins considera que la ciutat té un problema “molt greu” amb l’habitatge, tot i que el 45,8% dels preguntats afirma que per a ells, en la seva situació personal, el cost de l’habitatge “no és un problema”.
El 31,6% dels preguntats creu que el consistori no està fent “res” per solucionar la crisi de l’habitatge, mentre el 25,4% considera que està fent “poc”, el 26,5% diu que està fent una actuació “normal” davant la crisi i el 10,5% defensa que s’està fent “molt” o “bastant” per garantir l’accés a l’habitatge.
Mentre el 68,8% dels enquestats creu que Barcelona té un problema “molt greu” amb l’habitatge, el 25,5% considera que el problema és “bastant greu” i el 2,6% que és “poc greu”. El 2% dels preguntats defensa que la ciutat no té un problema amb l’habitatge.
En la presentació dels resultats del baròmetre, el tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, ha apuntat que ja s’esperaven que l’habitatge se situés entre les principals preocupacions dels barcelonins i ha pronosticat que es mantindrà en les primeres posicions durant els pròxims anys. “És la constatació que està aquí per quedar-s’hi”, ha afirmat, tot remarcant que l’accés a l’habitatge “sempre ha estat una preocupació” a la ciutat. “Hi hem de donar resposta”, ha subratllat.
La mesura que més suports té entre els enquestats per abordar la crisi de l’habitatge és la construcció de més habitatge protegit, una acció que el 78,4% consideren que pot ajudar a abordar el problema. El 47,6% també creu que seria positiu afavorir la construcció i rehabilitació i el 70% considera que també ajuda limitar els habitatges d’ús turístic. D’altra banda, el 68,2% defensa que ajudaria “molt” o “bastant” regular els preus del lloguer, el 62,6% que caldria crear ajudes per facilitar l’emancipació dels joves i el 56,2% subvencions per a grups vulnerables.
Pel que fa a la situació personal dels enquestats en relació amb el cost de l’habitatge, el 45,8% diu que “no és un problema” per a ells, mentre el 35,3% afirma tenir un “problema molt greu” per pagar l’habitatge i el 18,8% diu que és un problema “assumible”.
El 34,1% dels enquestats viu de lloguer i el 33,5% en un pis o casa de compra totalment pagat, una proporció que pot influir en el resultat sobre la preocupació personal pel cost de l’habitatge. En aquest sentit, Valls ha apuntat que la preocupació pel preu de l’habitatge se centra, principalment, entre la gent que viu de lloguer. Entre els preguntats, també hi ha un 22,4% que viu en un habitatge de compra, però encara paga hipoteca. Entre els qui han comprat l’habitatge que tenen en l’actualitat, l’any mitjà de l’adquisició és 1998,8.
El baròmetre municipal indica que el 46,4% dels enquestats considera que l’economia de la ciutat passa per un moment “bo” o “molt bo”, més d’un punt més respecte al juny. Per la seva banda, l’11,7% creu que la situació econòmica passa per un període “normal”, mentre el 36,1% defensa que l’economia de la ciutat es troba en un moment “dolent” o “molt dolent”, més de tres punts menys que al juny.
En el darrer any, el 26,8% defensa que la situació econòmica de la ciutat ha millorat, el 21,2% que està igual i el 42,5% creu que ha empitjorat. Pel que fa a les perspectives de futur, el 42,4% creu que la situació econòmica de la ciutat millorarà -sis punts menys respecte al juny-, l’11,6% que continuarà igual i el 34,5% considera que empitjorarà, gairebé cinc punts més respecte al juny.
Sobre la situació econòmica de la seva llar, el 36,4% dels enquestats creu que ha empitjorat, el 36,8% que està igual i el 26,4% que ha millorat en el darrer any. També baixa l’optimisme sobre les perspectives de futur: el 42% creu que l’economia de la seva llar millorarà, més de quatre punts menys respecte al juny. En canvi, creixen quatre punts fins al 32,8% els qui creuen que es quedarà igual i tres dècimes fins al 18,8% els qui consideren que empitjorarà.
Els resultats del baròmetre es corresponen a entrevistes telefòniques fetes a uns 800 barcelonins amb dret a vot a les eleccions municipals entre el 25 de novembre i el 4 de desembre.
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat, per unanimitat, la proposta de la Comissió de Nomenclàtor d’Espais Públics i…
Després d'exercir durant tota la setmana el seu dret a vot, el veïnat del passatge Vilafranca del barri Falguera va conèixer…
Els Bombers veuen una "evolució favorable" del foc que crema des d'ahir dilluns a Paüls (Baix Ebre) i que ha…
El comú d’Andorra la Vella ha encapçalat un acord extrajudicial que tanca les causes judicials creuades relacionades amb les fissures…
L’Ajuntament de Badalona, a través del Servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), inicia una nova edició del Programa…
L'ordre de confinament que s'havia donat a masies disseminades d'Aguilar de Segarra (Bages) pel foc de Sant Pere Sallavinera (Anoia),…
Esta web utiliza cookies.