Política

Javi López: “A Lleida es desplegaran 84 milions d’euros de fons europeus sobre 160.000 hectàrees per a la modernització dels regadius”

Aquest dissabte, l’eurodiputat i candidat a les eleccions Europees del 9 de juny, Javi López, ha visitat el 43è Aplec del Caragol de Lleida.

Javi López, eurodiputat i candidat al Parlament Europeu, va visitar dissabte 25 de maig, la 43ª edició l’Aplec del Caragol a Lleida, acompanyat del candidat per Lleida, Kleber Esteve i la candidata per Tarragona, Ainhoa Carbonell, i per altres càrrecs orgànics institucionals socialistes de Lleida, Pirineu i Aran.

Durant la visita, la comitiva va participar en la tradicional ofrena floral a Manolo Calpe, fundador de l’Aplec, i va visitar el recinte firal, on s’apleguen les colles participants.

Javi López va subratllar la influència que té Europa per a tot el país, però molt especialment per a Lleida, “on gràcies als fons de recuperació europeus, desplegarem fins a 84 milions d’euros en sis projectes diferents, per actuar en més de 160.000 hectàrees de regadius”.

A més a més, López ha explicitat que “s’equivoquen aquells que volen instrumentalitzar el camp contra les polítiques de sostenibilitat, perquè són ells qui en pateixen més en primera persona les conseqüències”.

Per a López, “la política agrícola comú és i serà vital. Durant els darrers mesos la pagesia ens ha enviat diversos missatges, un d’aquests relacionat amb les dificultats que comporta l’excès de burocràcia. I Europa ha escoltat. Per això s’han flexibilitzat les gestions que cal fer al camp. De la mateixa manera, hem de ser capaços d’abraçar les polítiques verdes, compassar-les i acompanyar-les amb el sector agrícola, i no pas contraposar-les”.

“Els fons de recuperació són una gran oportunitat, però també una gran responsabilitat, perquè són necessaris per modernitzar la nostra base econòmica, les administracions…. i encara tenim molt camí per recórrer. No podem perdre de vista que la Generalitat de Catalunya està a la cua d’Europa en l’execució de fons”, ha assenyalat l’eurodiputat.

Javi López ha fet una crida a la mobilització del vot socialista, “perquè ens hi juguem l’entrada amb força dels extremismes, que amenacen amb la destrucció de l’essència europea que fins ara hem construït plegats. Hem d’aturar la influència de l’extrema dreta, perquè volem una Europa més tolerant, amb més drets, coordinada i amb una política econòmica expansiva, que ens permeti créixer i avançar”.

Daniel Redaccio Hurtado

Missatges recents

Festa Major de Sant Joan a la Pobla de Mafumet: Horaris i activitats

Els habitants de la Pobla es troben gaudint durant aquests dies de la sempre esperada…

13 minuts fa

Mor amb 35 anys l’influencer Anca Molnar després d’ignorar els símptomes d’un tumor

Anca Molnar, una popular influencer de 35 anys, ha mort a causa d'un tumor cerebral…

19 minuts fa

Greu accident a l’AP-7 entre dos camions i un turisme

L'AP-7 a Cerdanyola continua tallada a causa d'un greu accident on s'han vist involucrats dos…

37 minuts fa

Inici de les obres de construcció del tercer CAP de Castelldefels

Un dels equipaments més demandats i esperats per la ciutat de Castelldefels comença a prendre…

44 minuts fa

L’Escola de Música de Mollerussa clou el curs amb el ‘Festiscola’m’

L’Escola Municipal de Música ha celebrat aquest divendres el final de curs amb  el festival…

53 minuts fa

Vic adjudicarà noves llicències per a parades dels mercats setmanals

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Vic ha obert una licitació per ocupar les parades dels mercats…

58 minuts fa

Esta web utiliza cookies.