Tremp aposta per la formació en restauració per a persones aturades i professionals en actiu

L’Ajuntament de Tremp ha organitzat aquest mes de juny​ dos cursos en el marc del dispositiu d’Inserció laboral, del Programa de Treball als Barris. Una vegada més, s’ha donat prioritat a la formació en el camp de l’hostaleria i la restauració, tenint en compte que es tracta d’un sector estratègic i que, especialment en temporada alta, té capacitat per ocupar un gruix important de persones.

D’una banda, ha tingut lloc el Curs intensiu de Sala, que ha anat a càrrec del cuiner i assessor Oriol Pallarès, de l’empresa de Tremp És Pallarès, i ha comptat amb la col·laboració de l’ empresària pallaresa Núria Bigorra, del celler Terrer de Pallars, i de Damià Mula, assessor en matèria d’hoteleria i cocteleria. Així, en el decurs de les sessions els participants han adquirit coneixements pràctics sobre l’ofici de cambrer i atenció al client al restaurant, alhora que han après nocions bàsiques de vins i cocteleria.

Per l’altra banda, el curs de Cuina d’aperitius i de plats combinats, ha estat realitzat per Núria Casaubon, empresària i professora d’hostaleria i restauració, assessora gastronòmica i especialista en Dieta Mediterrània; Lideratge i Delegació; Atenció i fidelització del client. La formació ha estat molt pràctica amb aperitius a base de formatges i vegetals pallaresos, carns i embotits pallaresos, plats combinats vegetarians, o adaptats per a persones amb al·lèrgens alimentaris i finalment, plats combinats amb receptes pallareses.

Amb dues formacions tenen com a objectiu reforçar els serveis i millorar les competències dels professionals del sector de la restauració, així com capacitar en aquest camp persones aturades del nostre territori. Els dos cursos han tingut una durada de 50h, i han comptat amb divuit persones inscrites. Els formadors han estat experts del territori que a banda de ser bons coneixedors de l’entorn i de les necessitats del mercat de treball, també han transmès la seva visió i experiència.

La participació femenina ha estat molt alta, i demostra l’interès en rebre formació. La nostra societat plural mostra una necessitat de formar i donar oportunitats a tota la població aturada i que busca al millorar en el camp laboral per assolir els nous reptes laborals.

Aquesta acció ha estat subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Guerra oberta entre l’afició del Nàstic i Gerard Piqué: “Pu** Andorra”

El Nàstic de Tarragona s'ha endut un cop molt fort en la derrota de l'equip contra l'Andorra per 1 a…

9 hores fa

Èxit de l’onzena marxa Marc G.G., amb 200 participants tot i la pluja

La pluja no ha espantat la solidaritat. I és que, malgrat les precipitacions d'aquest diumenge, l'onzena edició de la marxa…

10 hores fa

VÍDEO | Surrealista escena a l’estació de bus de Tarragona: “Els meus tresors!?”

L'estació d'autobusos de Tarragona va ser fa uns dies escenari d'una situació d'allò més surrealista que va agafar una parella…

10 hores fa

Reus es converteix aquest dilluns en Ciutat de la Ciència i la Innovació

Reus acull aquest dilluns 5 de maig l’acte de lliurament de les distincions a les noves 22 noves Ciutats de…

11 hores fa

Alerten de “crescudes sobtades” a la conca del riu Ebre

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha advertit de la possibilitat de “crescudes sobtades importants de caràcter local” en barrancs…

11 hores fa

El poble català amb controls ‘antituristes’ i només deixa passar els veïns: “No té cap sentit”

L'arribada massiva de turistes en temporada alta pot arribar a col·lapsar alguns municipis que no tenen les infraestructures necessàries per…

11 hores fa

Esta web utiliza cookies.