Categories: Pirineus

El Govern es compromet a reforçar el servei d’intervenció en violències masclistes del Pirineu

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, s’ha compromès aquest divendres a reforçar el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de l’Alt Pirineu i Aran, on es tracten els casos de violència masclista que s’hi detecten. En una reunió amb els alcaldes a la seu del Consell Comarcal, ha dit que als pressupostos del 2022 hi ha una partida per poder contractar una educadora social i ampliar a temps complet la jornada de la direcció i l’assessora jurídica. D’aquesta manera, es pretén resoldre un dels “dèficits històrics” que hi ha en aquest àmbit. Des de la conselleria i els municipis també es treballa per poder habilitar a l’Alt Urgell un punt de trobada amb els fills de pares separats, ja que el més proper està a la ciutat de Lleida.

El SIE del Pirineu es va posar en marxa fa deu anys. Ara, el primer pas de la millora d’aquest servei passa per l’ampliació de l’atenció que ofereix, ja que l’any que ve s’incrementarà la plantilla amb tres nous professionals, entre els quals destaca la nova figura d’educadora social. A més, s’augmentarà la freqüència de les atencions que ja s’ofereixen a Tremp, així com la mobilitat de les professionals del SIE a totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.

La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, ha celebrat el compromís per reforçar el servei, ja que considera que amb l’ampliació dels recursos es facilita que “vagin aflorant” nous casos de violència masclista que, ha afegit, de vegades queden “amagats” per falta de coneixement de les eines d’ajuda existents. Una altra de les mesures que en què es treballa és la posada en marxa d’un servei tècnic del Punt de Trobada a l’Alt Pirineu i Aran. Entres les opcions que la conselleria, els consells comarcals i els ajuntaments posaran sobre la taula hi ha la possible mobilitat pel territori del servei de Lleida uns dies concrets al mes.

D’altra banda, Verge ha apuntat que l’accés a la interrupció voluntària de l’embaràs, que des d’aquesta setmana es pot practicar a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell per via farmacològica, és un exemple “d’equitat territorial”. En aquest sentit, ha detallat que aquesta és una qüestió en la qual s’ha anat avançant des de Salut i que l’objectiu és que es vagi desplegant també la xarxa de punts on les dones puguin avortar mitjançant una intervenció quirúrgica.

Per últim, la consellera d’Igualtat i Feminismes ha anunciat que s’estan buscant alternatives adequades per cobrir el torn d’ofici de violència de gènere, mitjançant reunions institucionals de coordinació entre el seu departament, el de Justícia i els col·legis de l’advocacia de Cervera, Tremp, Balaguer, la Seu d’Urgell i Solsona. La visita d’aquest divendres s’emmarca dins de les trobades institucionals que representants de la conselleria duent a terme a diferents punts del territori.

ACN

Missatges recents

El PSC desborda al míting de Tarragona i tanca files amb Sánchez

El PSC ha celebrat el seu míting central del Camp de Tarragona en una sala…

12 minuts fa

Puigdemont retreu a Illa que “vagi al comitè federal a recollir instruccions”

Carles Puigdemont llança un avís en el segon dia de campanya des d'Argelers: "Això no…

39 minuts fa

Ferida greu una nena de 7 anys en ser mossegada a la cara per un gos

Una nena de 7 anys va rebre diverses mossegades per part d'un gos que li…

50 minuts fa

Aragonès exclama que les retallades arribaran si ell no surt president

Un canvi d'ubicació per la previsió temporal ha fet que l'espai protagonista de l'acte de…

57 minuts fa

Aprovada la remodelació del carrer d’Elkano del Poble-sec de Barcelona

La comissió de govern va aprovar definitivament el projecte executiu de remodelació del carrer d’Elkano…

1 hora fa

El PP vol que Catalunya sigui la comunitat que pagui els impostos més baixos

El cap de llista del Partit Popular (PP) per Girona a les eleccions al Parlament…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.