Els investigadors han explicat que a causa de “la gran precisió del seu traçat, molt pròxima a l’aconseguida per la tècnica romana”, han determinat que es degueren utilitzar “mètodes de base científica”. A la vegada, afegeixen que, encara que no és possible determinar amb exactitud el mètode que van fer servir, “resulta plausible plantejar que hi hagués un coneixement teòric i pràctic de base tardoclàssica durant el replantejament d’aquestes esglésies”.
El mateix grup d’investigadors ha dut a terme un segon estudi que constata les diferències existents entre les esglésies romàniques de la Val d’Aran i les de la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça. Amb el títol ‘Gisemundus and the orientation of the romanesque churches in the Spanish Pyrenees’, publicat per la revista científica ‘Mediterranean Archaeology and Archaeometry’, l’estudi estableix que en el cas de la Vall de Boí “no se seguia el criteri litúrgic d’orientar les esglésies cap a l’est”. A més, pel que fa a la Val d’Aran “els temples estaven coberts amb estructures de fusta que, posteriorment van ser substituïdes per voltes de canó sobre les piles originals de secció circular”, fet que no va succeir en el cas de Boí, segons els experts.
Amb motiu de la setmana de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú, el consistori celebrava la 2a edició de…
La diputada Estefania Rufach; el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Albert Palacín; el vicepresident del Consell, Josep Maria…
Torredembarra fa un pas endavant en la promoció de l’associacionisme juvenil amb la constitució de l’Associació de Joves de Torredembarra, un…
El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, acompanyat del director de l’Àrea de Cooperació, Víctor Peguera, s’ha…
L’Ajuntament de Badalona commemora el Dia Internacional contra l’LGTBIQ+fòbia, que se celebra el 17 de maig, amb diverses activitats programades…
L'Ajuntament de Sabadell ha habilitat el telèfon gratuït 010 perquè la ciutadania pugui alertar si hi ha plagues a l'espai…
Esta web utiliza cookies.