Aquest matí, s’ha presentat a la Seu d’Urgell la tretzena edició del cicle Parlem de Formatge, que començarà el 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre. Així ho han anunciat en roda de premsa la segona tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, i la coordinadora de l’Espai Ermengol, Anna López.
En el cicle d’enguany es proposen un total de 7 activitats relacionades amb el món del formatge artesà. Hi haurà una activitat per mes, acompanyada de les visites guiades del cicle “La ruta del formatge”.
Aquest any, el cicle se centra molt més en el vessant pedagògic amb diferents propostes de tallers d’elaboració. “El que busquem amb aquests tallers és donar el valor que té el formatge en si, no només com a producte de tast”, ens explica la responsable de l’Espai Ermengol, Anna López.
La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, destaca la importància de “viure el formatge” com a capital del formatge que és la Seu. “El formatge no només és un aliment, és cultura del nostre territori, nosaltres som formatge” assegura la regidora.
El Parlem de Formatge 2024, s’iniciarà de manera oficial el dijous 29 d’agost, amb el taller “Recuit i altres maneres d’aprofitar el xerigot a casa” que tindrà lloc a l’Espai Ermengol, a càrrec d’Aleix Solé, a les 18 h. El cost serà de 10 €.
Una de les novetats és el taller de Maridatge de vins amb formatges, que se celebrarà el dissabte 21 de setembre, a les 20 h, a l’Espai Ermengol a càrrec de Queviures Conxita. El cost d’aquest taller serà de 15 €.
El dissabte 5 d’octubre se celebrarà una de les activitats ja consolidades en aquest cicle, el tast comentat dels guanyadors de la fira de formatges artesans del Pirineu de l’edició 2023, a càrrec d’Eugeni Celery, de l’establiment Ca l’Eugene. Es farà a l’Espai Ermengol, a les 19:30 h, i costarà 15 €.
El dissabte 9 de novembre, es realitzarà el contacontes “Històries d’un palau ple de formatges” a càrrec de Blai Senabre, a la Biblioteca Sant Agustí, a les 12 h. Aquesta és l’única activitat gratuïta que no necessitarà inscripció prèvia.
L’últim taller, “Elabora els teus iogurts i mató a casa!”, se celebrarà el dissabte 16 de novembre a les 17 h, a l’Espai Ermengol. L’activitat, organitzada per demanda popular, estarà a càrrec d’Isabel Guasch de Làctics L’Esquella. El seu cost serà de 10 €.
“La ruta del formatge” es tracta d’una visita guiada per les diferents exposicions de l’Espai Ermengol per explicar la història del nostre territori a través del formatge i la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca.
Les visites guiades tindran lloc el dissabte 14 de setembre, a les 18 h, i el dissabte 7 de desembre, a les 17 h. Totes dues tenen un cost de 4,50 € per persona.
Cal recordar que per a participar en totes les activitats, menys al contacontes “Històries d’un palau ple de formatges”, caldrà inscriure’s prèviament.
Dos menors de 16 anys es troben hospitalitzats en estat greu després d'impactar frontalment amb el seu ciclomotor contra una…
Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment tres menors per apallissar-ne un altre als voltants d'un institut a Mataró. Els fets…
L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre el…
Aquesta tarda ha tingut lloc al Teatre Municipal Orfeó Canongí una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit…
Un ciclista de nacionalitat britànica i 40 anys ha mort aquest dissabte mentre participava en la popular prova cicloturista Mallorca…
El Cine París de Solsona ha tornat a aixecar la persiana aquest dissabte després que l'any 2020 es veiés obligat…
Esta web utiliza cookies.