Tancat el termini d’inscripcions a la sisena edició dels premis a la millor pràctica d’Economia Circular a Espanya, organitzats per BASF i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat, conclou amb gran èxit en comptabilitzar 120 candidatures presentades en projectes d’economia circular a les diferents categories.
Les iniciatives que contribueixen a circularitzar l’economia han estat presentades per part de les administracions públiques, les grans empreses, les petites i mitjanes empreses, start up, també organitzacions del món acadèmic i el sector de la divulgació. Aquests projectes es plantegen per fer front al malbaratament dels recursos naturals limitats, a més de contribuir de manera molt efectiva a l’estratègia de negoci, afavorint l’estalvi en materials i desenvolupant un procés més sostenible i estable en el temps.
Sumades a les candidatures de les edicions anteriors, des del 2019, any que es van convocar els premis per primera vegada, s’han presentat més de 670 bones pràctiques d’economia circular per part de diferents organitzacions i entitats a Espanya.
L’economia circular és un dels grans pilars a l’estratègia de BASF. Els seus principals focus apunten a la recerca i la innovació, que desenvolupen per millorar la gestió dels residus, l’energia intel·ligent, l’alimentació, la mobilitat i la vida urbana.
“Aquests premis signifiquen molt per a BASF i pel nostre compromís amb l‟economia circular i la sostenibilitat. Vull felicitar totes les empreses, administracions i institucions que, any rere any, demostren el compromís amb la gran quantitat d’iniciatives que hi ha al nostre país en matèria d’economia circular, en sectors i àmbits d’activitat molt diferents. Després de sis edicions i gairebé 700 projectes presentats, ens sentim molt orgullosos d’haver consolidat els premis BASF d’economia circular a Espanya i ajudar a donar visibilitat a moltes iniciatives que aporten valor per a la nostra societat” declara Carles Navarro, director general de BASF Espanyola i màxim responsable de les activitats del grup a la península Ibèrica.
A l’edició anterior van ser premiats els projectes del Consorci Zona Franca de Barcelona, Ajuntament de Gavà, Grup Antolín i Volvo Cars, Cesvimap, Birziplastik, Retema, Women Action Sustainability i Conselleria de Desenvolupament Sostenible Castella-la Manxa han resultat guanyadors, a les categories d’Administració Pública, Gran Empresa, PIMES, start-ups, Divulgació i Món Acadèmic, respectivament.
El Jurat, format per experts de l’àmbit empresarial, acadèmic i institucional, donarà a conèixer la seva decisió al mes de novembre. Començaran a avaluar cadascuna de les candidatures que han participat en les diferents categories i es tindrà en compte la visió estratègica de l’economia circular, l’impacte econòmic, social i ambiental, la perdurabilitat en el temps, la replicabilitat del model, el caràcter innovador de la proposta, l’abast del projecte, la disseminació a la cadena de valor i l’existència d’indicadors de seguiment.
Catalunya ja escalfa motors per celebrar una de les jornades més estimades del calendari: la diada de Sant Jordi. La…
El bon temps d'aquest Dilluns de Pasqua a gairebé tot el país ha provocat que milers de persones surtin als…
Els trens circulen amb mitja hora retard de mitjana entre Castelló i l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa per una incidència que afecta…
El Museu del Port de Tarragona acollirà aquest dimarts un homenatge a la figura de Carlos Barral. Aquest equipament té…
l Vaticà ha fet públic el testament del papa Francesc, mort aquest Dilluns de Pasqua a 88 anys per un…
Esta web utiliza cookies.