El Turisme de Tarragona culmina el 2022 amb xifres rècord

El president del Patronat Municipal de Turisme i alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el gerent del mateix patronat, Víctor Franquet, han fet balanç del turisme a la ciutat durant l’any passat. En la roda de premsa, celebrada a l’Espai Turisme, han destacat les xifres rècord que han registrat hotels i, sobretot, càmpings durant el 2022 i que reflecteixen -han afirmat- la fortalesa i el creixement en aquest sector.

 

XIFRES NETAMENT POSITIVES

El 2022 han arribat a la ciutat 473.379 turistes, un 44% més que el 2021 i un 10% més que el 2019 (abans de la pandèmia). Aquests turistes es reparteixen pràcticament de manera equitativa entre hotels i càmpings. Les pernoctacions, és a dir, les nits que aquests turistes s’han quedat a dormir a la ciutat, ha assolit el rècord d’1.641.801, gairebé el doble l’any passat i un 25% més que abans de la pandèmia (1.194.188 en hotels i 477.613 en càmpings).

La ciutat de Tarragona compta amb 16 establiments hotelers que compten amb 2.299 llits. La seva ocupació mitjana és del 56,09%. Els preus s’han incrementat gairebé un 15% respecte als de 2021 situant-se en una mitjana de 78€ l’habitació doble.

La capital disposa, així mateix, de 7 càmpings amb 9.996 llits. L’ocupació mitjana d’enguany és del 54,74%. Ricomà ha destacat que les millors xifres de la ciutat respecte als municipis de la rodalia s’explica en gran part pels increments de les pernoctacions en càmpings (un 109% més que el 2021), que han ampliat el seu període d’obertura, ajudant a desestacionalitzar el sector. Els preus dels càmpings s’enfilen a una mitja de 126€/dia el bungalow, un 10% més que l’any anterior.

Les xifres totals a la ciutat -sense comptar amb els allotjaments turístics, que s’inclouran més endavant- són de 12.295 llits, amb una ocupació mitjana del 54,74% (per un 40% del 2021). Les nits que s’hi estan són prop de dues en hotels i gairebé cinc en càmpings (3,4 el 2021). Les pernoctacions totals (recordem, sense computar encara els allotjaments turístics) han assolit la xifra rècord de 1.641.081, gairebé el doble que el 2021.

 

DE PROP I DE LLUNY

Respecte a la procedència dels turistes el 57% són espanyols (la meitat d’aquests, catalans) i un 43% estrangers. Ricomà ha destacat la importància del turisme de proximitat ja que ‘quan de més a prop són els turistes, més llarga és la seva estada’. Dels mercats estrangers destaquen l’increment del turisme britànic (després de la davallada provocada pel Brèxit) i el lideratge dels turistes francesos i alemanys.

PLATAFORMES DIGITALS

En el transcurs de la presentació, també s’han fet públiques les dades de les plataformes digitals a través de les quals Tarragona Turisme es promociona durant tot l’any. Entre les dades més rellevants, destaca un increment del tràfic en un 84% a la pàgina web de Tarragona Turisme respecte al 2021, arribant als 869.213 usuaris únics.

Pel que fa a les xarxes socials, tots els perfils oficials de Tarragona Turisme han crescut amb nombre de seguidors i en diverses de les publicacions d’audiovisuals s’ha arribat fins a les 120.000 reproduccions.

 

BONS AUGURIS PEL 2023

Tot plegat fa que l’alcalde asseguri que Tarragona és un destí de moda, i que les perspectives per aquest 2023 segueixin l’escalada positiva. Per tal de donar suport a aquesta tendència positiva, el Patronat seguirà assistint a fires de turisme i implementant accions de màrqueting internacionals (com les que ja va fer al New York Times o a The Guardian). Des de l’ajuntament es vol potenciar el turisme sostenible i de proximitat, amb accions com les estades esportives, el cicloturisme (ben aviat es comptarà amb noves rutes cicloturístiques) o una aliança amb els municipis del Baix Gaià per a promocionar el turisme naturalista a partir d’aquest riu.

Víctor Franquet, per la seva part, ha posat èmfasi en la importància de desestacionalitzar el turisme, per tal que Tarragona sigui un destí desitjable al llarg de l’any; això s’aconsegueix -assegura- promocionant actes culturals com el Carnaval, la Setmana Santa, etc. En definitiva, un balanç positiu per a un sector turístic que sembla que aquest 2023 seguirà vent en popa.

MinervaPacheco

Missatges recents

Tàrrega estrena una ruta turística i cultural dedicada a l’escriptor Manuel de Pedrolo

Tàrrega ha inaugurat aquest dissabte un nou atractiu turístic i cultural: un itinerari que recorre…

12 hores fa

El Port de Mataró estrena un nou mirador enlairat a la bocana

Les obres del mirador han anat a càrrec del Consorci del Port, consorci públic integrat…

12 hores fa

Mor atropellat un bebè de 5 mesos mentre la seva mare el passejava

Un bebè de cinc mesos ha mort després de ser atropellat mentre la seva mare…

12 hores fa

Collboni anuncia un pla per rebaixar el lloguer dels joves fins a 500€

L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha promès un pla per bonificar el lloguer…

13 hores fa

Trànsit multa 61 vehicles al nou tram de l’AP-7 entre Martorell i Gelida limitat a 100 km/h

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha sancionat 61 vehicles en les primeres hores de…

13 hores fa

Greu col·lisió en cadena amb 11 vehicles implicats a l’autopista

Almenys dues dones van resultar ferides aquest matí després d'una col·lisió en cadena registrada per…

14 hores fa

Esta web utiliza cookies.