Tarragona

Tarragona celebrarà un congrés de romesco per primer cop a la història

L’acte tindrà lloc al tercer trimestre del 2025 i estarà emmarcat dins del Pla de Sostenibilitat turística ‘Tarragona, entre el blau i el verd’

El romesco és un dels atractius gastronòmics de Catalunya, a més d’un dels elements representatius de la cultura del país. Per això, Tarragona té l’objectiu de fer-li un particular ‘homenatge’ i celebrarà un congrés tècnic i cultural aquest 2025.

La ciutat de Tarragona mai havia organitzat un esdeveniment d’aquest tipus, tal com ha afirmat el Diari Més. Igualment, la consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Monte Adan, ha volgut explicar que “l’objectiu és posar en valor la gastronomia de pròpia de la ciutat com a tret diferencial de la nostra cuina bimil·lenària vinculada a la Mediterrània”

El congrés sobre el romesco se celebrarà al tercer trimestre del 2025

L’aposta de l’Ajuntament tarragoní és ferma i ha licitat el projecte per 129.985,93 euros. Amb aquesta inversió pretenen convertir Tarragona en la capital del romesco i volen realitzar una investigació sobre la seva història i creativitat gastronòmica.

El consistori ha anunciat que el congrés tindrà una durada d’un dia i mig, oferint un espai de comunicació entre el sector públic i el privat. A més, han confirmat que la quantitat de visitants estimats és de 250, principalment professionals del sector gastronòmic, empreses turístiques i patronals.

“Volem que Tarragona es posicioni com a destinació de turisme gastronòmic estretament lligat a la dieta Mediterrània, cada vegada amb més prestigi arreu del món”, afirma Montse Adan.

El romesco serà un dels plats forts del Pla de Sostenibilitat turística ‘Tarragona, entre el blau i el verd’

Aquesta novetat que arribarà el tercer trimestre de l’any té l’objectiu de potenciar la gastronomia i la cultura a través d’un aliment tradicional com el romesco. Per això, l’Ajuntament ha emmarcat aquest acte dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí ‘Tarragona, entre el blau i el verd’.

Tot i que el congrés sobre el romesco estarà enfocat als professionals, la creació d’un innovador Pla Estratègic de Gastronomia vol impulsar la gastronomia tarragonina. Per aconseguir-ho, el romesco ha de rebre la importància que mereix i s’espera una excel·lent acollida de l’esdeveniment centrat en un dels elements representatius de la cultura del territori.

Ismael Lobo

Graduat en Periodisme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Redactor de continguts d'actualitat.

Missatges recents

Torna el Festival Calima de Vilafranca del Penedès al mes de juliol

Després de set edicions i d’uns anys de pausa, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès reinventa el Festival Calima amb l’objectiu de ser…

3 minuts fa

Hospigos: els pacients terminals o de pronòstic incert podran rebre la visita del seu gos a l’hospital

Pacients al final de la seva vida o amb pronòstic incert poden rebre la visita del seu gos a l'hospital…

7 minuts fa

Constantí celebra la 28a Trobada de Puntaires amb una gran participació

Aquest diumenge 18 de maig, Constantí ha celebrat una nova edició de la Trobada de Puntaires, una de les cites…

8 minuts fa

Creixell exhibeix el seu compromís amb la sostenibilitat al Better Future Festival

L’Ajuntament de Creixell ha participat activament en la tercera edició del Better Future Festival, celebrada recentment a la ciutat de…

9 minuts fa

Sant Joan Despí preveu contractar una quarentena de persones aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ofereix a la gent jove de la ciutat l’oportunitat de treballar durant  aquest estiu fent…

48 minuts fa

L’Ajuntament de Sant Joan Despí contractarà una quarantena de joves aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ofereix a la gent jove de la ciutat l’oportunitat de treballar durant aquest estiu fent…

51 minuts fa

Esta web utiliza cookies.