Categories: Tarragona

Avaluaran com afecta el confinament en funció de la proximitat a la petroquímica de Tarragona

El centre Tecnatox de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha dissenyat un qüestionari anònim en línia per comprovar quina és la percepció del risc i la càrrega emocional, psicològica i neuropsicològica de la quarantena tenint en compte l’àrea de residència. En aquest sentit, el grup vol saber si la proximitat als complexes químic i petroquímic de Tarragona fa variar l’afectació psicològica derivada del confinament i la percepció del risc. Els resultats obtinguts amb l’estudi permetran obtenir informació rellevant sobre els efectes adversos per a la salut mental que es derivaran de l’actual situació produïda per la covid-19 al territori, i també de quines variables hi influeixen per tal de poder fer recomanacions a les administracions.
L’enquesta impulsada pels investigadors i investigadores del Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica (Tecnatox) de la URV s’ha batejat amb el nom de Petrocovid 1 (https://psico.fcep.urv.cat/Q/petrocovid/).

“No només valorem l’àrea de residència de les persones que responguin a l’enquesta o la percepció del risc, sinó que també hem afegit qüestionaris per avaluar la impulsivitat, la percepció d’estrès, l’ansietat, la depressió i la regulació emocional que provoca el confinament de la població”, explica la psicòloga Margarita Torrente, que juntament amb els seus companys del Departament de Psicologia Paloma Vicens i Lluís Heredia -tots tres investigadors del grup Tecnatox-, han dissenyat l’enquesta. “L’hem volgut fer pública ara que ja fa un mes que la gent està tancada a casa, perquè basant-nos en bibliografia anterior hem vist que és en aquest punt quan la quarantena ja comença a fer-se més dura”, explica Torrente.

El qüestionari es tornarà a repetir en sis mesos i un any, i els investigadors confien en aconseguir un mínim de 3.000 respostes en cada fase per poder validar els resultats. Les respostes passaran a formar part de l’estudi que aquest grup de recerca està portant a terme per tal de verificar si existeix relació entre algunes malalties i la indústria química de Tarragona.

L’estudi ha estat acceptat pel comitè d’Ètica de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

AddThis Website Tools
ACN

Missatges recents

ERC Cambrils denuncia una paràlisi en els primers 100 dies de govern de Klein

Esquerra Cambrils ha fet avui una roda de premsa de valoració dels primers 100 dies de govern del nou executiu…

6 minuts fa

Mor un conductor en un accident a l’L-702

El Servei Català de Trànsit ha informat que aquesta tarda s’ha registrat un sinistre viari mortal al punt quilomètric 11,5…

8 minuts fa

Cunit rep una subvenció de la Diputació de Tarragona per a la compra de contenidors de recollida selectiva

L’Ajuntament de Cunit ha rebut una subvenció per part de la Diputació de Tarragona per import de 306.586,80 €, en…

17 minuts fa

Solsona arranja aquest estiu el camí de Cal Sotaterra

Aquest estiu l’Ajuntament de Solsona arranjarà el camí de Cal Sotaterra, que discorre paral·lel a la ribera de l’Almeda (o…

25 minuts fa

Coma-ruga serà la capital del bàsquet català

El Vendrell agafarà el relleu de Barcelona i serà l’escenari, el proper dissabte 12 de juliol, de la segona parada del Circuit…

30 minuts fa

PortAventura Business & Events acull la convenció global més gran d’Uriach

PortAventura Business & Events va ser el lloc escollit per Uriach, companyia referent en salut natural amb més de 180 anys…

40 minuts fa